30/10/23

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Θέλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, όχι άλλες χαμένες ζωές

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο «ζύγι» των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις.

 Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις σε ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών!

 

Αυτή την κατάσταση τη βιώνουν όσοι λίγοι εργαζόμενοι καταφέρνουν στην άδειά τους να επισκεφτούν κάποιο από τα νησιά μας.

Την τραγική κατάσταση της υγείας την ξέρουν καλά και οι εργαζόμενοι της Αττικής με τα νοσοκομεία να δουλεύουν στο κόκκινο. Τη γνωρίζουν και οι νησιώτες που και για σχετικά απλές ιατρικές πράξεις ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να έρθουν στην πρωτεύουσα και να δουν και εκεί ελλείψεις, τεράστιες αναμονές, προσωπικό που για να τα βγάλει πέρα δουλεύει στο “κόκκινο”.

 

Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια με την εγκατάλειψη!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Ήδη ακόμη μια φορά θρηνούμε απώλειες συνανθρώπων μας όπως ο μικρός Μιχαήλ και ο 30χρονος αγρότης από τον Πολιχνίτο της Λέσβου, ενώ πολλά είναι τα περιστατικά σε κάθε νησί και στο παρελθόν.

 

 

Προετοιμάζουμε τις κινητοποιήσεις μας,

κάνουμε γενικές συνελεύσεις σωματείων και φορέων,

αναδεικνύουμε τα αιτήματα για την υγεία, συντονίζουμε την δράση μας.

 

Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη οργανώνουμε συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά,

έξω από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

 

Την Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Αθήνα!

 

Δε συμβιβαζόμαστε!

Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Πηγαίνουμε στην Αθήνα και απαιτούμε λύσεις τώρα!

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση. 

 

Σας καλούμε να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις μας.

Να συμβάλουμε όλοι μας στην επιτυχία της κινητοποίησης!

 

Ø Πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με κάλυψη των κενών σε νοσηλευτές και μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί έμφαση στην πρόσληψη σε νεφρολόγους και ακτινολόγους.

Ø Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό, με έμφαση στην πρόσληψη παιδιάτρων και καρδιολόγων. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.

Ø Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του.

Ø Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό και Μούδρο Λήμνου.

Ø Όχι άλλη καθυστέρηση στο φτιάξιμο και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.

Ø Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού.

Ø ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λήμνου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μυτιλήνη 19 Οκτώβρη 2023