2/11/23

Σύλλογοι Γονέων και Μαθητών Εμπορείου Σαντορίνης: συμμετέχουν στις κινητοποίσεις για την υγεία


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων  των Νηπιαγωγείων Εμπορείου - Περίσσας, του Γυμνασίου Εμπορείου και το 15μελές των Μαθητών του Γυμνασίου  Εμπορείου


Το μεγαλύτερο χωριό του Αιγαίου, το Εμπορείο Θήρας, χαιρετίζει την παναιγαιακή κινητοποίηση για την Υγεία μας και συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Φηρά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ώρα 17:00. 

Πριν αναφερθούμε στην Υγεία ας δούμε την κατάσταση που ζούμε εδώ:

Στο Εμπορείο Θήρας, το κατάστημα των ΕΛΤΑ έκλεισε πριν από λίγες ημέρες και όλος ο φόρτος εργασίας έχει μεταφερθεί στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Φηρά που αδυνατεί να εξυπηρετήσει με τους δυο υπαλλήλους του. Οι ουρές αναμονής είναι συνεχώς πάνω από 30 άτομα. Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να πάνε μέχρι εκεί ή να σταθούν στην ουρά για να πάρουν την συνταξή τους και οι κάτοικοι του Εμπορείου δεν έχουμε τρόπο να στείλουμε πράγματα ή αλληλογραφία με τα ΕΛΤΑ παρά μόνο αν ταξιδέψουμε 10 χιλιόμετρα. 


Στο Εμπορείο Θήρας, με τις εκατοντάδες οικογένειες και τους περίπου χίλιους μαθητές, ο παιδίατρος που έκανε επισκέψεις στο ιατρείο του χωριού κάθε Πέμπτη, τώρα έχει σταματήσει τις επισκέψεις του με εντολή της διοικήτριας του Νοσοκομείου, η οποία έχει τοποθετηθεί εκεί από τον Υπουργό Υγείας.


Οι κάτοικοι του μεγαλύτερου χωριού της Σαντορίνης πρέπει να οδηγήσουν 10 χιλιόμετρα για να πάνε μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, αν τους συμβεί κάτι. Αλλά κι όταν φτάσουν εκεί, ΔΕΝ υπάρχουν γιατροί και προσωπικό για να τους φροντίσουν με ασφάλεια. Κι έτσι οι κάτοικοι του Εμπορείου, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Σαντορίνης και της επαρχίας Θήρας, αναγκάζονται να ταξιδέψουν 100 χιλιόμετρα με το αεροπλάνο ή με το πλοίο για να πάνε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.


Αλλά ούτε κι αυτό είναι πλέον αρκετό καθώς ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι υπό διάλυση καθώς η ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ που γνωρίζαμε υποβαθμίζεται διότι πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί! Και καθημερινά πλέον κάποιοι παίζουν κορώνα - γράμματα με τη ζωή, την ασφάλεια και την Υγεία μας!


Ας μας εξηγήσουν, λοιπόν, οι υποψήφιοι και οι πρόσφατα εκλεγμένοι που όλους τους προηγούμενους μήνες μπαινόβγαιναν στα σπίτια μας για να μας πείσουν να ψηφίσουμε την παράταξή τους, ΓΙΑΤΙ στερούμαστε αυτές τις βασικές υποδομές και υπηρεσίες; Μήπως δεν τις έχουμε ήδη χιλιοπληρώσει, δεν έχουμε δώσει αρκετά χρήματα ως φορολογούμενοι;


Ας εξηγήσουν στις γιαγιάδες και στους παπούδες μας ΓΙΑΤΙ δεν έχουν κατάστημα ΕΛΤΑ να πάρουν τη σύνταξή τους; 


Ας εξηγήσουν στους οικογενειάρχες και στους γονείς ΓΙΑΤΙ δεν έχουν παιδίατρο να εξετάσει τα παιδιά τους;


Ας εξηγήσουν στους Εμπορειανούς, στους Σαντορινιούς και σε όλους τους Αιγαιοπελαγίτες ΓΙΑΤΙ… και ως ΠΟΤΕ θα απαξιώνεται η ζωή μας και θα υποβαθμίζονται τα ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ, τα πιο ΠΛΟΥΣΙΑ και τα ΠΙΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ νησιά του πλανήτη; 


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Εμπορείου - Περίσσας

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου

15μελές Μαθητών Γυμνασίου Εμπορείου