16/11/23

Απόφαση του φοιτητικού συλλόγου Μ.Π.Ε.Σ για την επέτειο του πολυτεχνείου

 
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, όμως δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία»

Το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” μας εμπνέει στους σημερινούς μας αγώνες για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις πολλαπλά αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για τις σπουδές μας και την εργασιακή μας προοπτική. Στην μάχη υπεράσπισης των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια στο σχέδιο διάλυσής και υπονόμευσής τους όπως με τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Σε κάθε κρίσιμη στιγμή αποδεικνύεται ότι μέσα στα σκοτάδια ενός συστήματος που σαπίζει ελπίδα και “πηγή φωτός” είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη!
Για αυτό και σήμερα χιλιάδες φοιτητές φωνάζουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Απεμπλοκή της χώρας από τη σφαγή”! Το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης.

Στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος! Την ώρα δίνονται πάνω από 6,5 δισ. για πολεμικούς σχεδιασμούς και για τις επιχειρηματικές μπίζνες στα πανεπιστήμια, το κόστος σπουδών μας έχει εκτοξευθεί, υπάρχουν φοιτητές χωρίς εστίες,  οι υποδομές υποβαθμίζονται επικίνδυνα! Η επιλεκτική υποχρηματοδότηση για τις ανάγκες μας είναι η άλλη όψη της υπερχρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων.

Σήμερα, βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που βάδισαν και οι συνάδελφοι μας πριν 50 χρόνια, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Για να γίνει αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να αμφισβητήσουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο, αυτόν που κρύβεται πίσω από την επίθεση στις σπουδές, τα δικαιώματα και τη ζωή μας.