19/11/23

Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου: Ψήφισμα για την υγεία

 

Οι συνταξιούχοι Σάμου που συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Τρίτη 14/11/23 στην ετήσια Γενική μας συνέλευση, εγκρίναμε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διεκδίκησης αιτημάτων για την Υγεία.

Ø Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Ø Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, στο νοσοκομείο, στα Κ.Υ, στα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία. 24ωρη λειτουργία στα Κέντρα Υγείας Καρλοβάσου και Βαθιού.

Ø Να εξοπλιστούν όλα τα εργαστήρια με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για να γίνονται όλες οι εξετάσεις Δωρεάν στο ΕΣΥ.  

§ Αγορά Μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο τώρα!!!!.

§ Δημιουργία εργαστηρίων στο Κ.Υ. της πόλης της Σάμου.

Ø Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ για κάλυψη όλου του νησιού με 3 ασθενοφόρα όλο το 24ωρο. Στέγαση του ΕΚΑΒ σε κατάλληλο κτήριο.

Ø Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ όλων των εξόδων για ιατρικές επισκέψεις σε μη συμβεβλημένα ιατρεία, ανεξάρτητα αν υπάρχει η ειδικότητα στο νοσοκομείο ή όχι.

Ø Κάλυψη από το Νοσοκομείο, όλων των εξόδων για ιατρικές εξετάσεις των νοσηλευομένων, όταν μετακινούνται σε μη συμβεβλημένα ιδιωτικά εξεταστήρια, όπως ορίζει ο νόμος.

Ø Ενίσχυση της «Βοήθειας στο Σπίτι» με μόνιμο προσωπικό. Ένταξή τους στο Δημόσιο σύστημα Υγείας. Δημιουργία ΚΑΠΗ στο Βαθύ.

Ø Δημιουργία Δημόσιων δομών οίκων Ευγηρίας.

Ø Στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας σε προσωπικό, ειδικά με παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο.

Ø Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.

Ø Να στελεχωθεί πολυϊατρείο με ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους στο ΚΥΤ της Σάμου που να λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ø Λήψη μέτρων για την επάρκεια φαρμάκων. Η έλλειψη φαρμάκων για τα νησιά δημιουργούν ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις για την υγεία μας.