29/1/24

Επιτροπή Ειρήνης Σάμου: από τις πικετοφορίες σε Βαθύ και Καρλόβασι, συναυλία στι 7 Φλεβάρη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Mε δυο ταυτόχρονες   πικετοφορίες της   Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης σε   Βαθύ και Καρλόβασι την Παρασκευή 26 Γενάρη 2024, η Σάμος έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον ηρωϊκό Παλαιστινιακό λαό και  αντίθεσης στην εμπλοκή της Ελλάδας στα  ιμπεριαλιστικά σχέδια που έχουν μετατρέψει τη  Μέση Ανατολή σε  πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί, με  οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Στο Βαθύ συμμετείχε και ομάδα Παλαιστινίων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη δομή-φυλακή της Σάμου.

Με συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή -έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί», «Κλείστε τις βάσεις - φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» , «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τη Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά», «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή- ΝΑΤΟ, ΕΕ και Αμερικανοί» κ.ά, οι διαδηλωτές ενημέρωσαν τον κόσμο και μοίρασαν ανακοινώσεις.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οι σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι φορείς προετοιμάζονται ήδη για νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση και συναυλία για την Παλαιστίνη και πιθανή ημερομηνία τις 7 Φλεβάρη.

 

Σάμος 27 – 1 2024