17/2/24

Πανασαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: 20 Φλεβάρη και οι αγρότες της Σάμου στον αγώνα για την επιβίωσή μας


Με αγροτικά και τρακτέρ κατεβαίνουμε οι αγρότες της Σάμου στο Βαθύ την Τρίτη 20/2 το απόγευμα στις 18.00, στην πλατεία Πυθαγόρα!
1ο ραντεβού 17.00 το απόγευμα στη Χώρα.

Επειδή οι διεκδικήσεις μας αφορούν την επιβίωσή μας και τα μέτρα «ψίχουλα» της κυβέρνησης μας πετάνε έξω από τα χωράφια μας, όπως προτάσσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βγαίνουμε στους δρόμους!

Επειδή αν εμείς συνεχίσουμε να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και σε προσιτές τιμές, θα θρέφεται και το νησί μας ποιοτικά, αλλιώς όλοι θα χρυσοπληρώνουμε αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, βγαίνουμε στους δρόμους!

Επειδή σχεδόν δύο χρόνια που έχει ζωή ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος έχει δώσει τη δυνατότητα να βγουν μπροστά τα αιτήματά μας και να πιέσουμε όλους τους αρμόδιους να πάρουν θέση για να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα στο νησί μας και θέλουμε να πιέσουμε ακόμα πιο πολύ, βγαίνουμε στους δρόμους!

Καλούμε όλους τους αγρότες και αγρότισσες του νησιού μας, κτηνοτρόφους, αμπελοκαλλιεργητές, μελισσοκόμους, αλιείς, παραγωγούς λαϊκής αγοράς, αλλά και εργαζόμενους, αυτοαπασχολουμένους, φοιτητές, νέους και νέες, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίησή μας! Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει, άλλωστε, και στην απεργία της 28ης Φλεβάρη – ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη.

Συμπαρατασσόμαστε με το κύμα οργής των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, από τον Έβρο ως την Κρήτη, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ενώνουμε τις φωνές μας την Τρίτη 20 Φλεβάρη που κατεβαίνουν οι συνάδελφοί μας με τρακτέρ στο Σύνταγμα στην Αθήνα το απόγευμα να δώσουν φωνή σε όλα όσα ζητάμε:

-          Μείωση του κόστους παραγωγής, των τιμών σε λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα

-          Αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο

-          Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροκτηνοτροφικό ρεύμα

-          Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ

-          Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς – Να ενταχθεί και η καταστροφή από αγριόχοιρους στον κανονισμό

-          Μέτρα για άμεση στήριξη και έκτακτη επιδότηση των ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας

-          Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής

-          Στέγαση της λαϊκής αγοράς στο νησί μας

-          Άμεση δημιουργία σφαγείου στο νησί μας

-          Καλή συντήρηση αγροτικής και δασικής οδοποιίας

-          Ενίσχυση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης

-          Μείωση των ασφαλιστικών μηνιαίων εισφορών στον ΕΦΚΑ

-          Δημιουργία φράγματος στον Καρβούνη για άρδευση των καλλιεργειών μας

-          Να αρθούν τα εμπόδια άσκησης της μελισσοκομικής δραστηριότητας

-          Οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα χωριά μας

      Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 - 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου agrosylsamou@gmail.com