24/2/24

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελαμάτων Ικαρίας-Φούρνων: Απεργία 28 Φλεβάρη

 

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

STOP ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη και την δολοφονία των 57 αθώων ανθρώπων πριν από 1 χρόνο. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στην πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος.

 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία με απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη  και ώρα 11:00π.μ στην Πλατεία του Ευδήλου.

 

Μέρα με την μέρα βιώνουμε την ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, οι φόροι είναι θηλιά στον λαιμό μας, οι παροχές υγείας και το φάρμακο είναι είδος πολυτελείας, η εκπαίδευση εμπόρευμα, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις απειλούν τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστάδων μέσα από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.

 

Τα οξυμένα προβλήματα μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο συνολικά στη ζωή μας και στους χώρους δουλειάς μας, όπως είναι τα εξαντλητικά, ανασφάλιστα ή μισοασφαλισμένα μεροκάματα με τους χαμηλούς μισθούς και τα τσακισμένα δικαιώματα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τις ανύπαρκτες ΣΣΕ και τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται καθημερινά.

 

Η κυβέρνηση ΝΔ δεν αποτελεί το λιγότερο κακό και ούτε η πολιτική που υπηρετεί είναι μονόδρομος. Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, “Νέα Αριστερά” αποτελούν συμπολίτευση αφού τα βρίσκουν, συμφωνούν και συνυπογράφουν στα περισσότερα Ν/Σ και υπηρετούν πιστά την πολιτική της ΕΕ η οποία κρύβεται πίσω από την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση των πάντων και θεωρούν την ανθρώπινη ζωή κόστος.

 

Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή στον πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στον Παλαιστινιακό λαό! Η πολιτική που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα, σκορπούν τον θάνατο και την προσφυγιά, ενώ την ίδια ώρα δίνουν δις ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και πολεμικές αποστολές εκτός Ελλάδας αλλά δεν βρίσκουν για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

 

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, με τους φοιτητές και μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

 

·        Τις σύγχρονες ανάγκες μας με σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

·        Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με βάση τις ανάγκες μας.

·        Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

·        Μείωση εργάσιμου χρόνου. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Ταμείο ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας για όλους τους εποχικούς συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώσπου να ξαναπάμε για δουλειά.

·        Προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

·        Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς καθώς  την αποζημίωση στο 100% της περιουσίας του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο με πλήρη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κράτους.

·        Ρεύμα φθηνό για τον λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργησης του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

·        Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

·        Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

·        Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

·        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Δωρεάν, πλήρης και απρόσκοπτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβόλια.

·        Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

·        Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

·        Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή επιβατών και εργαζομένων.

·        Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από Σάμο και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

 

 

Το Δ.Σ

23/2/2024

 

 

Υ.Γ.: Συνεχίζουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων ενισχύοντας την αλληλεγγύη μας στον στον λαό της Παλαιστίνης, αγοράζοντας φαρμακευτικά υλικά. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση σε κάθε φαρμακείο του νησιού.