26/2/24

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Σάμου: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι απεργούμε την 28η Φλεβάρη

             Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ Μας!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
(ΣΑΜΟΣ: 10 ΣΤΟ ΕΚΣ, ΒΑΘΥ – ΙΚΑΡΙΑ: 11 ΠΛ.ΕΥΔΗΛΟΥ)


Συναδέλφισσες/οι, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας ετοιμαζόμαστε να βροντοφωνάξουμε ακόμη μια φορά, εργαζόμενοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις, γονείς, φοιτητές- μαθητές, υγειονομικοί, αγρότες σύσσωμος ο Λαός και η Εργατική τάξη της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη! 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Σάμου καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους του νησιού μας να δώσουν δυναμικό παρών στην Πανελλαδική Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου – 1 χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο, να τσακίζονται τα κορμιά μας, οι ζωές μας, οι τσέπες και τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των λίγων!

 

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μάλιστα στην πλειοψηφία μας εργαζόμαστε με ατομικές συμβάσεις απασχόλησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία καταπατώνται αδιακρίτως από την εργοδοσία!

 
Ενδεικτικά τι ζούμε; Να αλλάζει ο τόπος εργασίας, η ειδικότητα και τα καθήκοντα, το ωράριο και η άδεια των εργαζομένων μεταβάλλονται με βάση το διευθυντικό δικαίωμα. Τα προγράμματα εργασίας και ωράρια τροποποιούνται κατά βούληση από την εργοδοσία, ενώ ακόμα και η ετήσια κανονική άδεια μπορεί να διακοπεί σε περίπτωση έκτακτων αναγκών ή εν μέσω τουριστικής περιόδου.  Η εντατικοποίηση, η  6ήμερη-8ωρη εργασία, Κυριακές, σπαστά είναι δυστυχώς κανόνας ειδικά το καλοκαίρι.

 

Και αναρωτιόμαστε. Γιατί να μας τελειώνει ο μισθός μέχρι τις 15 του μήνα, χωρίς να έχουν καλυφθεί οι στοιχειώδεις ανάγκες του νοικοκυριού μας; Γιατί να μην έχουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα; Να μην απολαμβάνουμε την πλήρη ασφάλιση και να αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά ιατρεία ακόμα και για τις στοιχειώδεις εξετάσεις, επειδή το Ε.Σ.Υ. έχει υποβαθμιστεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ;

 

Ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ, ότι δεν πάει άλλο! Τσακίζονται οι ζωές και τα όνειρα μας για να κερδοφορούν στις πλάτες μας οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια και οι εκπρόσωποί τους σε κυβερνήσεις και ΕΕ, που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας.  Μόνο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερ μάρκετ το 2023 ξεπέρασαν τα 11 δις ευρώ τζίρο!!!

 

Οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και θα ακουστούν από άκρη σε άκρη της χώρας στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ. Ζητάμε:

  • Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Επαναφορά των τριετιών με ενσωμάτωση της περιόδου 2012-2023.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης..
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο – 35ωρο! Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν τα κορμιά μας στον βωμό του κέρδους!

 

Το Δ.Σ.