4/2/24

Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (ΟΓΕ) σύσκεψη για την Υγεία στο Μαραθόκαμπο, Κυριακή 4/2 στις 5 μ.μ.


 Την πίτα της για το 2024 έκοψε η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ (μέλος ΟΓΕ), την περασμένη Κυριακή 28 Γενάρη .

Στον φιλόξενο χώρο του αναψυκτηρίου Μαραθο…λιχουδιές  συναντήθηκαν μέλη , φίλες και φίλοι της Ομάδας. Μετά τον καφέ,τα γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά που είχαν ετοιμάσει με μεράκι τα μέλη της Ομάδας , η πρόεδρος Φιλιώ Μακρή χαιρέτησε και ευχήθηκε για νέο χρόνο  υγεία, ειρήνη με πολλές αγωνιστικές συναντήσεις και διεκδικήσεις.

Ενημέρωσε  για τις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς για τα διαχρονικά ζητήματα (υγεία, εργασιακή ανασφάλεια, ακρίβεια, φτώχεια, υποστελέχωση των υπηρεσιών στην Κοινότητα Μαρ/μπου,πόλεμο κ.λ.π) που αντιπαλεύει η Ομάδα οργανωμένα με φορείς του χωριού (Λαϊκή Επιτροπή κ.λ.π.)

Στη συζήτηση που ακολούθησε, μέλη της Ομάδας έλαβαν το λόγο, και εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους, ανέδειξαν τοπικά θέματα που τις απασχολούν  και έκαναν τις προτάσεις τους για τη νέα χρονιά.

α μέλη και οι φίλες της Ομάδας καλέστηκαν σε αγωνιστική συμπόρευση για τις μάχες του επόμενου διαστήματος και τονίστηκε η ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών, κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, που σκόπιμα καλλιεργείται.

Το επόμενο μαχητικό ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 4 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα στα ΚΕΠ Μαραθοκάμπου για την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση και την υποστέλεχωση των δομών Υγείας του νησιού μας αλλά και  του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου με κεντρικό ομιλητή  τον Σταμάτη Φιλιππή, πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.(επισυνάπτεται το σχετικό κάλεσμα)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Γυναικών Μαραθοκάμπου εύχεται σε όλες και όλους ένα αγωνιστικό και δημιουργικό 2024.

Ανυποχώρητα συνεχίζουμε την πάλη  για τη γυναικεία ανισοτιμία!