1/2/24

"Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε για την Παλαιστίνη" εκδήλωση-συναυλία Τετάρτη 7/2

 

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ –

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ - Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/2024 - 6μμ- ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ

«Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε για την Παλαιστίνη»

Σας προσκαλούμε στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την γενοκτονία σε βάρος του από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οι Γυναικείοι Σύλλογοι μέλη της ΟΓΕ και το παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ, με τη συμμετοχή μελών του παραρτήματος Σάμου του Μουσικού Συλλόγου Ελλάδας και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σάμου.

Η εκδήλωση θα γίνει   στην αίθουσα του δήμου Ανατολικής Σάμου  στο Βαθύ  την Τετάρτη 7 Φλεβάρη στις  6μμ

Ακολουθεί η ανακοινωση


Με πάνω από 100 μέρες πολέμου στη Γάζα, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος η άθλια προπαγάνδα του Ισραήλ και των συμμάχων του, με την οποία προσπάθησαν να συγκαλύψουν την κατοχή και να δικαιολογήσουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τίποτα δεν ξεκίνησε  στις 7 Οκτώβρη, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες της κατοχικής βίας, οι χιλιάδες φυλακισμένοι και βασανισμένοι στα ισραηλινά κάτεργα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Ο πόλεμος που κάνει το Ισραήλ, με καθοριστική συμβολή των Αμερικανο- ΝΑΤΟικών, είναι πόλεμος διαιώνισης της κατοχής και γενοκτονίας των Παλαιστινίων. Είναι πόλεμος ενάντια στο δικαίωμα και στον αγώνα ενός λαού να έχει τη δική του πατρίδα.

Τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν και απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η σφαγή, να πάψει η κατοχή και να αποκτήσουν χώρα οι Παλαιστίνιοι, στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στα δολοφονικά σχέδια ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κυβερνήσεων, που αναγνωρίζουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», δηλαδή στην κατοχή και στην εξόντωση των Παλαιστινίων.

Τώρα, 100 και πλέον…. μέρες μετά, η γενίκευση του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή. Το δείχνουν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από ΗΠΑ και Βρετανία, οι ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο και Συρία, οι απειλές στο Ιράν που κλιμακώνονται.

Τώρα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται επικίνδυνα στην Ανατ. Ευρώπη και την Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό, στην Κεντροδυτική Αφρική, με την Κίνα και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό στρατόπεδο να διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία από τις ΗΠΑ και τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους τους, αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά η καύσιμη ύλη που έχει συσσωρευτεί σε διάφορα στρατηγικά σημεία του πλανήτη.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που εν χορώ σέρνουν τον λαό σε βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στις πάνω από 100 μέρες του πολέμου ότι η σωστή πλευρά της Ιστορίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα μία:

Απέναντι από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, στο πλευρό του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών, στην πάλη για καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

 

Λευτεριά στη Παλαιστίνη

Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ