23/2/24

Να ανακληθεί τώρα η τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένω του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ (μια από τις 3 μεγαλύτερες χονδρεμπορικές συνεταιριστικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα) και ζητάει να επιστρέψει τώρα στην εργασία του.

Μάλιστα η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, τα οποία δικαίωσαν τον πρόεδρο Μανώλη Γρίμμα, αφού ακύρωσαν την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του, γεγονός που δεσμεύει την εταιρεία στην επαναπρόσληψή του, η οποία όμως την αρνείται κατηγορηματικά.

Τι ενόχλησε την εταιρεία; Την ενόχλησε ότι ο εργαζόμενος συστηματικά συζητούσε με τους συναδέλφους του και ανέπτυσσε συνδικαλιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων τους. Γι’ αυτό μάλιστα αρνούνται πλέον και την είσοδό του στο χώρο εργασίας, δικαίωμα που συνεχίζει να διατηρεί και από το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του σωματείου.

Γιατί μας αφορά η συγκεκριμένη απόλυση; Γιατί σε ένα εργασιακό χώρο που περιλαμβάνεται στις 50 μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, όπως αναφέρει και το site του ομίλου, θέλουν να «θάψουν» όποια φωνή διεκδικεί, όπως έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας! Γιατί είναι άλλη μία τρομοκρατική απόλυση που επιβεβαιώνει τους φραγμούς που θέλουν να βάλουν στη συνδικαλιστική μας δράση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δε θα τους φοβηθούμε! Συσπειρωνόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά στα σωματεία μας, αυτό φοβούνται, αυτό πολεμάνε οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολιτικοί τους εκφραστές μέσα από τους αντεργατικούς τους νόμους. Συμμετέχουμε ακόμα πιο πολλοί στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ και στις 11 το πρωί στην Ικαρία, στην πλατεία Ευδήλου.

Ζητάμε και μέσα από τις δράσεις μας να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά του! Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης και φραγμού της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ