6/2/24

Συνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Σάμου: Ψήφισμα Γ.Σ. για Υγεία

 ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Τα μέλη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Σάμου  κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2024, εκφράζουν την αποδοκιμασία της για την οριακή κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγεία. Προσθέτοντας ότι χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει δραματικά τόσο για τους ασθενείς που αναγκάζονται και βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και έχουν ήδη χιλιοπληρώσει, όσο και για τους υγειονομικούς που δουλεύουν υποαμοιβόμενοι και με εξαντλητικά ωράρια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της  υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Επειδή όσα σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση οι συνταξιούχοι  

ΖΗΤΟΥΝ:

   Πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι  στο     νόμο που ενισχύει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

  1. Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ για το νομό  Σάμου για ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών όλων των δομών υγείας.
  2. Οι νοσηλευόμενοι αν χρειασθούν εξετάσεις που δεν γίνονται στο Νοσοκομείο η δαπάνη να καλύπτετε απευθείας από το νοσοκομείο, όπως ορίζει ο νόμος, σε μη συμβεβλημένα ιδιωτικά ιατρεία  και  διαγνωστικά  κέντρα (συμβεβλημένα δεν υπάρχουν στη Σάμο) .
  3. Να  εγκατασταθεί στο νοσοκομείο  μαγνητικός τομογράφος με τις αναγκαίες προσλήψεις ειδικού προσωπικού.
  4. Προσλήψεις μονίμων γιατρών στο νοσοκομείο με γρήγορες διαδικασίες όλων των ειδικοτήτων.
  5. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και στο υπόλοιπο υγειονομικό  προσωπικό .
  6. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα  Κ. Υ του Νομού  Σάμου και στο Κ.Ψ.Υ. Το Κ. Υ. Σάμου να  στελεχωθεί με  μόνιμους  γιατρούς και να λειτουργεί επί  24ώρου . Δημιουργία εργαστηρίων στο ΚΥ Σάμου στο Ισόγειο.
  7. Να διορισθούν μόνιμοι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής σε όλα τα           αγροτικά ιατρεία.  
  8. Δωρεάν διάθεση στα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
  9. Να δημιουργηθεί φαρμακείο ΕΟΠΥΥ  για τα φάρμακα υψηλού κόστους  με ειδικευμένο προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση  πολιτών με σοβαρές παθήσεις.
  10. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ και εγκατάσταση του σε αξιοπρεπή χώρο.
  11. Να στελεχωθεί  το  ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  στην  Σάμο.
  12. Ενίσχυση με προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού για  το  πρόγραμμα  Βοήθεια  στο  σπίτι.
  13. Να ενταχθούν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και εμβόλια στο καθεστώς της πλήρους αποζημίωσης από το κράτος ή μέσω των ασφαλιστικών ταμείων με τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό
  14. Όλες οι εργασίες στην υγεία για τις οποίες οι ασθενείς εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα να αποζημιώνονται 100% με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  15. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ – Εργολάβοι) στις ιατρικές, νοσηλευτικές, εργαστηριακές και υποστηρικτικές υπηρεσίες του δημόσιου νοσοκομείου.