4/2/24

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Δελτίο Τύπου και σύνδεσμος YouTube από την εκδήλωση του Συλλόγου στις 3/2 για την αξιολόγηση

 Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο αμφιθέατρο του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου στην πόλη της Σάμου η δημόσια εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας με θέμα «Αξιολόγηση: στόχος η αναβάθμιση ή η κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών; Η κοινωνική διάσταση του αγώνα των εκπαιδευτικών» και ομιλητές τον Περικλή Παυλίδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και τον Αχιλλέα Ζορμπά, μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ). 

Οι εξαιρετικές εισηγήσεις των ομιλητών έχουν αναρτηθεί στο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube στην εξής διεύθυνση: https://youtu.be/92PPfj4IIFk?si=NwuOTpmxjytkxPkP .

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πολλούς/ες συμμετέχοντες/ουσες στην εκδήλωση. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση βάθυναν τον προβληματισμό, φώτισαν όψεις του ζητήματος και όπλισαν το Σύλλογο και τα μέλη του με φιλοσοφικά, παιδαγωγικά, πολιτικο-συνδικαλιστικά επιχειρήματα για τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα που δίνει ο κλάδος για την αποτροπή της εφαρμογής της αξιολόγησης σε όλες τις μορφές της (εξωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικής μονάδας, ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικού, «διαγνωστικές» εξετάσεις «τύπου Πίζα» για τους μαθητές) και την ανατροπή όλου του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Καλούμε μια ακόμη φορά όλους ανεξαίρετα τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα που δίνει ο κλάδος, τους γονείς και την τοπική κοινωνία να παλέψουμε μαζί για τη διάσωση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και για τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για ένα σχολείο γνώσης και ελευθερίας που δε διαχωρίζει αλλά ενώνει, δεν αποκλείει αλλά αγκαλιάζει!

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

                       Χρήστος Πανούσος                                                                 Φώτης Μαντζώρος