6/3/24

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: Απεργία και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 8 του Μάρτη

 Την Παρασκευή 8 Μαρτίου βγαίνουμε ξανά στο δρόμο!

Απεργούμε – διαδηλώνουμε! 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΤΙΣ 12.00

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ 08:00-11:00
ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ü  ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ü  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

 

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα αντιπαλέψουμε μαζικά τους αντιδραστικούς τους σχεδιασμούς, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας! Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταψηφιστεί στο δρόμο!

- 8/3 απεργούμε και συμμετέχουμε στα απεργιακά πανελλαδικά συλλαλητήρια. Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στις 12.00 στα Προπύλαια, ενώ στη Σάμο την ίδια ώρα στην πλατεία Καρλοβάσου, όπου κάλεσμα απευθύνει και ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΜΠΕΣ. Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους.

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. Αγώνας για την υπεράσπιση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέναντι στη απαξίωση των πτυχίων μας και την παραπέρα γενίκευση του προσοντολογίου (Γαβρόγλου).

Οι  μαζικές κινητοποιήσεις εδώ και 8 εβδομάδες χάλασαν τα κυβερνητικά σχέδια. Φανερώθηκαν οι πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχέδιο που είναι η ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της παιδείας και η απαξίωση των πτυχίων. Τα σχέδια τους δε θα περάσουν.  

 

Μαζί με τους φοιτητές, μαθητές  και όλο το λαό, παλεύουμε και διεκδικούμε:

·      Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Όχι στην παράκαμψη και αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

·      Όχι στην αντιεκπαιδευτική  αξιολόγηση, όχι στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.