16/4/24

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου - Απεργία 17 Απρίλη - Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ
(ΣΑΜΟΣ: 12 ΣΤΟ ΕΚΣ, ΒΑΘΥ – ΙΚΑΡΙΑ: 12 ΠΛ.ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ)

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους, τους υπαλλήλους γραφείου, υπαλλήλους σούπερ μάρκετ, χονδρεμπορίου, οδηγούς, κούριερ, καθαριστές, πωλητές, εργαζομένους σε ΜΚΟ και άλλους σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της 17ης Απριλίου για να προστατέψουμε το εισόδημά μας, να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς!

 

Αντλούμε την αισιοδοξία μας και παίρνουμε τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη που και στα δύο νησιά ήταν μαζική! Να δώσουμε ξανά την απάντησή μας! Να αντιπαρατεθούμε στην κοροϊδία για την αύξηση του μισθού! Οι εργαζόμενοι έχουν να δουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  αύξηση μισθού από το 2012 και η κυβέρνηση κοκορεύεται ότι έχει κάνει 2 αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο, χωρίς να υπολογίζουν προφανώς ότι πριν τα λεφτά μπουν στην τσέπη του εργαζόμενου το ποσό έχει εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό, που συνεχίζει να καλπάζει με το σαμάρι να φορούν τα λαϊκά νοικοκυριά! Προκλητικό επίσης είναι το γεγονός η ληστεία των τριετιών από τους εργαζόμενους από το 2012 και μετά!

 

Την ίδια ώρα η εντατικοποίηση και ενόψει της σεζόν στα νησιά μας βαράει κόκκινο! Γι΄αυτό χρειάζεται άμεσα να δυναμώσει η παρέμβασή μας σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς, να φτιάξουμε πυρήνες του σωματείου, να διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς αλλά και να παρθούν άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να μην ξαναέχουμε νεκρό συνάδελφο, όπως τον οικοδόμο που σκοτώθηκε πριν λίγες μέρες στη Σάμο, γιατί δεν τηρούνταν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, γιατί δεν υπάρχει υπηρεσία να διενεργεί τέτοιους ελέγχους στα νησιά μας.

Τώρα λέμε, φτάνει πια! Όταν βλέπεις να κερδοφορούν οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι, μεταφορικές, οι εφοπλιστές κλπ, να ξέρεις ότι πίσω από αυτά τα κέρδη είναι «ξεχαρβαλωμένοι» άνθρωποι, κουρασμένοι, με χαμηλούς μισθούς, άνθρωποι που η ζωή τους μετράει σαν κόστος. Γι’ αυτό ενισχύουμε το Σωματείο μας! Αποτελεί αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο. Μόνο με οργανωμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να πετύχουμε καλύτερους όρους δουλειάς.

Δίνουμε απεργιακή απάντηση στις 17 Απρίλη, να στείλουμε κι εμείς μήνυμα στην κυβέρνηση κόντρα μάλιστα στη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ, ότι δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για μέτρα προστασίας της ζωής μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Επαναφορά των τριετιών με ενσωμάτωση της περιόδου 2012-2023.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των βρεφικών ειδών και ειδών λαϊκής κατανάλωσης..
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο – 35ωρο! Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν τα κορμιά μας στον βωμό του κέρδους!
  • Άμεση και πλήρη στελέχωση του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου με προσλήψεις και άλλων επιθεωρητών.

Το Δ.Σ.