4/4/24

Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις Αλληλεγγύη στους αγωνιστές συναδέλφους

 


Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων. Καθημερινά έχουμε και από έναν συνάδελφο που αγωνίζεται για το δίκιο να διώκεται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Να σέρνεται στα δικαστήρια.

 Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την προχθεσινή απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου για 10μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή  κατά του συναδέλφου και προέδρου του Συνδικάτου Τύπου-Χαρτιού Θανάση Φωτόπουλου. Ο συνάδελφο το «έγκλημα» που έκανε ήταν ότι συμμετείχε σε 10ήμερο απεργιακό αγώνα στο εργοστάσιο «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» όπου και εργαζόταν, για την επαναπρόσληψη εργαζομένου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου!

Η εργοδοσία επιστρατεύει όλα της τα μέσα για να καταδικαστούν οι εργατικοί αγώνες, όπως τα προκλητικά ψέματα περί επίθεσης των απεργών σε βάρος τους. Ψέματα τα οποία κατέρρευσαν και από τους εργαζόμενους και από τους ίδιους τους μάρτυρες υπεράσπισης. Αλλά το δικαστήριο αποφάσισε στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της 10μηνης φυλάκισης.

Του λέμε να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι καμία ενέργεια που επιδιώκει «σιγή ασυρμάτου» δεν πρόκειται να εκφοβίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα που παλεύει την αδικία και διεκδικεί να μην γίνει νόμος το άδικο. Καλά θα κάνουν λοιπόν κυβερνήσεις, εργοδοσία και δικαιοσύνη να καταλάβουν ότι οι αγώνες δεν καταδικάζονται και το κίνημα δεν καταστέλλετε, ό,τι και αν κάνουν.

Ακόμη μια φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο Βάλσαμο Συρίγο, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, που την Παρασκευή 5 Απρίλη θα βρεθεί ακόμη μια φορά στα δικαστήρια. Ο συνάδελφος κατηγορείται με το μισό ποινικό κώδικα, γιατί συμμετείχε και πρωτοστάτησε τον Οκτώβρη του 2019, ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Με εφαρμογή των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιεί στο ακέραιο η κυβέρνηση της ΝΔ, του έχουν φορτώσει ένα σωρό ανυπόστατες κατηγορίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Ο συνάδελφος είναι αθώος και έπραξε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε το δίκιο και το σπίτι συναδέλφου για να μην το πάρουν τα κοράκια με τον πλειστηριασμό.

Καλούμε τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα μπροστά στην Απεργία της 17ης Απρίλη και την Πρωτομαγιά. Αγώνας για να γίνει νόμος το δίκιο μας».          

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ