10/4/24

Δελτίο Τύπου για τις παρεμβάσεις του ΕΚΣ και σωματείων για το εργατικό δυστύχημα

Παρέμβαση και παράδοση υπομνήματος στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στην Αστυνομία Σάμου έκανε σήμερα 10/4 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Σάμου και εκπρόσωποι από σωματεία για να καταγγείλουμε τις τραγικές συνθήκες στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στη Σάμο, την υποστελέχωση του αντίστοιχου τμήματος στη Χίο που οδηγούν στην ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών, σε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, όπως ο νεκρός οικοδόμος χθες.


Καλούμε όλα τα σωματεία να δυναμώσουν τον αγώνα για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στους χώρους εργασίας, για στελέχωση των σωμάτων επιθεώρησης εργασίας, την τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.


Στη συνέχεια εξορμήσαμε σε εργασιακούς χώρους, εργοτάξια, σουπερμάρκετ, εμπορικά κλπ στο κέντρο της πόλης και συνομιλήσαμε με τους συναδέλφους, ώστε να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια της ζωής μας.

Το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τη δράση για να μη συνεχίσουν οι εργασιακοί χώροι να είναι μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών». Συμμετέχουμε όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη στις 12 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ και στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στην Ικαρία.