27/5/25

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: Κάλεσμα στη Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου στη Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου, θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 στις 18:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Πορφυριάδα).

Σύμφωνα με το Άρθρο 14 του Καταστατικού του Συλλόγου και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Απεργιακού Ταμείου του τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.     Κριτική και ψηφοφορία στα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

2.     Συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

3.     Απεργιακός απολογισμός - Ετήσια διαχειριστική χρήση του Απεργιακού Ταμείου του Συλλόγου, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 5 και 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του (επισυνάπτεται).

4.     Υποβολή προτάσεων των μελών του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, 5 και 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Απεργιακού Ταμείου:

ΑΡΘΡΟ 4ο

Οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

ΑΡΘΡΟ 5ο

1)              Η διαχειριστική χρήση του απεργιακού ταμείου είναι ετήσια και ακολουθεί το κλείσιμο του ταμείου του Συλλόγου. Ανακοινώνεται στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και ελέγχεται από την Ελεγκτική Επιτροπή.

2)              Οικονομική αποζημίωση δίνεται σε μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν σε απεργίες, με προαπαιτούμενο ότι η συμμετοχή του μέλους στις απεργίες ή στάσεις εργασίας να ξεπερνά τουλάχιστον το 75% των ημερών απεργίας και στάσεων και συνολικά αυτές οι μέρες να είναι τουλάχιστον 5 ημέρες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

3)              Η χορήγηση της οικονομικής αποζημίωσης γίνεται σε ετήσια βάση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν θα γίνεται ο απεργιακός απολογισμός. Είναι δυνατό όμως να γίνεται σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, μετά από απόφαση του ΔΣ.

ΑΡΘΡΟ 6ο

Η οικονομική ενίσχυση καθορίζεται στο 50% του ημερήσιου βασικού μισθού του ΜΚ 1. Ο τρόπος καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται ως εξής:

·                Ονοματεπώνυμο κάθε μέλους

·                Αριθμός μητρώου

·                Σύνολο ημερών απεργίας, όπως προβλέπει το άρθρο 5 του παρόντος

·                Το ποσό των χρημάτων που παρακρατήθηκαν

·                Το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται

Κάθε δικαιούχος συμπληρώνει μια δήλωση στην οποία αποδέχεται το ποσό που αναγράφεται στην παραπάνω κατάσταση.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης δίνεται σύμφωνα με την παραπάνω κατάσταση απεργών η οποία αποτελεί μαζί με τις δηλώσεις αποδοχής και αποδεικτικό στοιχείο.

Η παραπάνω διαδικασία οργανώνεται με ευθύνη του ΔΣ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τη στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου στο δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και μαθητών μας, την επιστημονική και παιδαγωγική μας ακεραιότητα και αξιοπρέπεια και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα κορυφώνεται, η ανάγκη να συνδιαμορφώσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας γίνεται επιτακτική.

Να είμαστε όλες/οι εκεί.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Χρήστος Πανούσος                                                          Φώτης Μαντζώρος