15/7/16

Συνταξιούχοι:Στήριξη στους εργαζόμενους του "Μαρινόπουλου"


Οι Διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των σούπερ-μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Η απελπιστική κατάσταση, η ανασφάλεια, το αδιέξοδο και το φάσμα της απόλυσης σε 12.000 εργαζόμενους, είναι για μας αιτία ξεσηκωμού και αγώνα για να σταματήσει πια η πολιτική που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη ανεργία, σε ολοένα και μεγαλύτερα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

          Είναι καθαρό για μας ότι αυτοί που θα πτωχεύσουν είναι οι εργαζόμενοι και όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο κάθε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Οι κεφαλαιοκράτες δεν πτωχεύουν και δεν χρεοκοπούν. Επενδύουν σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, βγάζουν τα λεφτά τους έξω σε διάφορες Ελβετίες και μετά έρχονται οι κυβερνήσεις να  ΄΄ εξυγιάνουν ΄΄  τις επιχειρήσεις με τον ιδρώτα και τις θυσίες του λαού.
          Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που θέλει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, άνεργους και ανασφάλιστους, τους συνταξιούχους στον καιάδα με συντάξεις πείνας, δίχως γιατρούς και φάρμακα, για να εξασφαλιστούν ακόμα καλύτερες προοπτικές και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.
          Καμιά ηττοπάθεια ! Κανένας συμβιβασμός ! Να τσακίσουμε τα κηρύγματα του φόβου και της υποταγής. Να κάνουμε την συμμαχία της τάξης μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
  

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις των σωματείων