17/4/18

Συνταξιούχοι Καρλοβάσου:Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο


Πέμπτη 19 Απριλίου,
στις 7:00 το απόγευμα 
στην πλατεία Καρλοβάσου

Συνάδελφε, συναδέλφισσα συνταξιούχε,
Είμαστε σε παραμεθόριο περιοχή και ζούμε τις συνέπειες καθημερινά. Χρειαζόμαστε ΕΙΡΗΝΗ για να ζήσουμε και να χαρούμε τον τόπο μας, τις οικογένειές μας. Όπως όμως εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή μας πραγματικά μυρίζει μπαρούτι.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να εφησυχάζουμε όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση ότι θα μας προστατεύσει το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουμε αμνησία! Ποτέ δεν μας προστάτεψαν, ούτε τώρα με την Τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, τα επεισόδια στο Αιγαίο, την Κυπριακή ΑΟΖ, τον Έβρο με τους 2 έλληνες αξιωματικούς κρατούμενους στην Τουρκία αφού κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Αυτό γιατί το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας που γεννά πολέμους σε όλες τις περιοχές, δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών μελών αλλά επιχειρησιακές ζώνες.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια του πολέμου. Οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία γίνονται γιατί ανταγωνίζονται κράτη και μονοπώλια ποιος θα ελέγχει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς τους. Γίνεται για το ποια μονοπώλια θα έχουν περισσότερα κέρδη. Δεν γίνεται για τα χημικά της Συρίας, για τη σωτηρία του λαού κλπ.
Η Διοίκηση του Σωματείου μας η οποία συνεδρίασε σήμερα 17 Απριλίου, καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου. Το επόμενο διάστημα τόσο μπροστά στη Πρωτομαγιά αλλά και στη συνέχεια θα αναλάβει δράσεις ενημέρωσης, αντίστασης και διεκδίκησης για ζητήματα που αφορούν εμάς και τις οικογένειές μας.
Όλοι πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχια και προσφυγιά!
Ο πόλεμος είναι στην «πόρτα» μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνουν θύματα για τα κέρδη του κεφαλαίου.
ΕΞΩ η Ελλάδα από τον πόλεμο!
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών