1/5/18

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Κόκκινη Πρωτομαγιά-Πρωτοπόρα Εργατιά


1η Μάη 2018
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Για την τελική νίκη των λαών!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ,
 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
και το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, στις 7 μ.μ.
στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι, στην Εκδήλωση του ΕΚΣ για την Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την πρώτη του Μάη η παγκόσμια εργατική τάξη τιμάει τους νεκρούς της. Αυτούς που πάλεψαν στο Σικάγο του 1886 για το 8ωρο, τους καπνεργάτες του 1936, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του ‘44 αλλά και τους χιλιάδες ήρωες που έδωσαν και δίνουν καθημερινά σκληρό ταξικό αγώνα για τα δίκια της τάξης μας.  

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Δεν υποκύπτουμε στο φόβο και τον εκβιασμό! Μας τρομοκρατούν γιατί ξέρουν τη δύναμή μας. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε μαζί με το σωματείο μας, μαζί με το ΠΑΜΕ!

Στον κλάδο μας το ρεκόρ αφίξεων και κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους, τα τουριστικά γραφεία και τα μεγάλα εστιατόρια μεταφράζεται με αφαίρεση δικαιωμάτων, απλήρωτη ή ανασφάλιστη δουλειά, 7ήμερη δουλειά χωρίς ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την καταπάτηση και τη μη υποχρεωτικότητα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ε.Ε.  

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην «ειρήνη», δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο πρόσφατος βομβαρδισμός της Συρίας από τα γεράκια του πολέμου ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι καθαρό ότι έχει αιτία τα πετρέλαια της περιοχής, τα παράγωγα και τους δρόμους εμπορίου του, καθώς και τις αντιθέσεις με την Ρωσία. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι που φουσκώνουν τα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας.
  
Απαιτούμε:
  • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Δημιουργία ανθρώπινων, προσωρινών και ανοιχτών χωρών φιλοξενίας.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
·        Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να υπογράψει τώρα η κυβέρνηση την υποχρεωτικότητά της.
·        Κανένα Ξενοδοχείο στη Σάμο να μην εφαρμόζει την Εθνική ΣΣΕ. Έχουμε Κλαδική ΣΣΕ και την απαιτούμε! Είναι δικαίωμά μας!
·        Κατάργηση του ηλικιακού διαχωρισμού στους μισθούς. Κανένας ανασφάλιστος και απλήρωτος. 8ωρο, 5μερο, 40ωρο.
·        Αύξηση και επίδομα ανεργίας για όλους και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία μας. Μέτρα προστασίας για μας και την οικογένειά μας.
·        Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ