21/5/18

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:Για Παλαιστίνη



Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου καταδικάζει απερίφραστα τη σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ. Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για πράξη παράνομη που σηματοδοτεί την ντεφάκτο αναγνώρισή της ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Δεκάδες νεκροί και πάνω από 2000 χιλιάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από την επίθεση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, ανάμεσα τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά.
Θεωρούμε εγκληματικές τις ευθύνες της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της που υιοθετούν την πολιτική "ίσων αποστάσεων", ενώ αναπτύσσουν ταυτόχρονα οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
Ιδιαίτερα υποκριτική και επικίνδυνη είναι η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια υποτίθεται ότι "υποστηρίζουν τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού εγκαλώντας τη "διεθνή κοινότητα" και από την άλλη ζητούν από το Ισραήλ "να αποφύγει τη ...δυσανάλογη βία". Αυτό μεταφράζεται ως πολιτική ίσων αποστάσεων εξισώνοντας το θύμα με το θύτη.
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής ( Δεκέμβριος 2015) για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγώνα για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.