21/5/18

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Δελτίο Τύπου


Η Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου συνεδρίασε (20/5) και αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου σε Σάμο και Ικαρία. Απαιτούμε:
          * Να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας *Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών άμεσα από το νησί * Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές * Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων *Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ * Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας * Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας * Κατάργηση όλων των χαρατσιών και της φοροληστείας
          Θεωρούμε ότι τα περί "δίκαιης ανάπτυξης" που ευαγγελίζονται από κοινού κυβέρνηση μαζί με τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήριων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών είναι παραμύθια. Η "ανάπτυξή" τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης, θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, δυναμώνοντας το συνδικάτο μας, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
          Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Όπως καθημερινά μας κλέβουν τον κόπο μας, έτσι θέλουν να μας πάρουν και τη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.
          Για όλα αυτά αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους, να συνομιλήσουμε μαζί τους, παίρνοντας μια σειρά πρωτοβουλιών.
          * Περιοδείες σε χώρους δουλειάς
          * Σύσκεψη νέων εργαζόμενων την Παρασκευή 25 Μαΐου στο Βαθύ και στο Καρλόβασι στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στο παράρτημα αντίστοιχα
          * Σύσκεψη εργαζομένων στους Μυτιληνιούς τη Κυριακή 27 Μαΐου και ώρα 7μ.μ..
          Συνάδελφοι για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε περιμένοντας τις "καλύτερες μέρες" και τις "φιέστες" της κυβέρνησης, της ΓΣΕΕ της Ομοσπονδίας Ιδ. Υπαλλήλων και λοιπών προθύμων που όλο τον καιρό όταν ψηφίζονταν ο νόμος για το δικαίωμα στην απεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία εκείνοι υπηρετώντας τις ανάγκες των αφεντικών ήθελαν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.
Δεν θα τους περάσει. Επιλέγουμε τον αγώνα, την οργάνωση στο ταξικό μας σωματείο.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ
10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ
Και 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο