7/3/19

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-επισιτισμός: Για την 8η Μάρτη


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΗ,
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Γυναίκες, οι δικές μας ανάγκες δε χωράνε στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων.

            Οι γυναίκες στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στον τουρισμό γενικότερα ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ευέλικτη εργασία, ευέλικτα δικαιώματα, σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, μερική απασχόληση, απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές.

            Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύμπνοια με τη ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις δήθεν κόπτονται για την στήριξη των νέων ζευγαριών. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει αφού ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες συνεχώς αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας αφού φοβούνται την ανεργία, την εργασιακή γαλέρα, τη μετανάστευση, τα «ελάχιστα» και «υποκατώτατα» δικαιώματα.
            Μιλάνε για ίσες ευκαιρίες μεταξύ γυναικών και αντρών. Ίσες ευκαιρίες, συνώνυμες με την απαξίωση του κοινωνικού δικαιώματος της μητρότητας, την εφαρμογή νυχτερινών βαρδιών για τις γυναίκες, τις απολύσεις των μωρομάνων και των έγκυων γυναικών που είχαν ούτως ή άλλως σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου γιατί η μητρότητα αποτελεί κόστος για το κράτος και τα μονοπώλια.  
            Κι επειδή την τεχνολογία τη μεταφράζουν όπως οι ίδιοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι θέλουν, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των επιχειρηματικών κολοσσών Apple και Facebook που διαφημίζουν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζόμενων γυναικών για να αποφασίζουν επί της ουσίας αυτοί αν και πότε θα γίνουμε μητέρες. Την στιγμή που τον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές κι επιστημονικές δυνατότητες που μπορούν να μας εξασφαλίζουν μια ζωή όπως μας αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
            Τιμάμε την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας που πριν από 109 χρόνια η Κλάρα Τσέτκιν πρότεινε την καθιέρωσή της τιμώντας έτσι τις εργάτριες της Νέας Υόρκης του 1857.
            Οι αγώνες των εργατριών, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
            Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και το σωματείο μας, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.