8/3/19

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Επισιτισμός: Για Παιδιατρική

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

Γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες των ολοένα συνεχόμενων περικοπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας.

Όπως και στο δικό μας κλάδο, η «δουλειά» καλείται να βγει από μειωμένο προσωπικό με υπερεντατικούς ρυθμούς εργασίας.
Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρισκάρει με τις ζωές των παιδιών μας κλείνοντας την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σάμου παίζοντας με την αγωνία των γονιών που η μόνη τους διέξοδος είναι η ασύμφορη οικονομικά μεταφορά των παιδιών τους εκτός Σάμου ή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
            Συνάδελφοι! Τώρα είναι η Παιδιατρική κλινική, μετά θα είναι η μαιευτική κλινική ενώ πολλές κλινικές αντιμετωπίζουν συνεχή υποβάθμιση. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κάνουν ένα ιερό αγώνα με μπροστάρη το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ενώ με συνεχείς κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις κλπ ζητούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τις αρμόδιες δομές υγείας την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.
            Καταγγέλλουμε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και ζητάμε εδώ και τώρα να επανδρώσουν με το απαραίτητο προσωπικό τις κλινικές του νησιού μας για να ανακουφιστεί ο εργαζόμενος λαός, να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του.
            Συνάδελφοι, να δώσουμε όλοι παρόν στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Σάμου 10-15.00 με συγκέντρωση έξω από την είσοδο του νοσοκομείου.