20/4/19

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:Καταγγελία


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη συναδέλφου που υπηρετεί τη θητεία του στο στρατό, επειδή όπως έχει κάθε δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας. 

Τιμωρείται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή των προηγούμενων ημερών ενάντια σε φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, με τα στημένα και σαθρά κατηγορητήρια σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών που συμμετείχαν ως όφειλαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (16/4) στην Αθήνα. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδωσε διαπιστευτήρια στον αμερικανικό παράγοντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ΝΑΤΟ στους σχεδιασμούς των οποίων συμμετέχει ενεργά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε μεγάλο τίμημα για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσουμε με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννάν φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.