27/8/19

Δελτίο Τύπου κινητοποίηση Υγεία στο ΚαρλόβασιΤο Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, τους νέους και τις νέες του νησιού μας που μαζικά συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα (27/8) στην πόλη του Καρλοβάσου. Χαιρετίζουν τους εμπόρους της πόλης και το σύλλογό τους που έκλεισαν τα καταστήματα τους κατά τη διάρκεια του και καθώς και κάθε σωματείο και σύλλογο που με απόφασή του συμμετείχε και στήριξε την κινητοποίηση (επισυνάπτεται κατάλογος).


Αποφασιστικά και με δυναμισμό οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι απαιτούν εδώ και τώρα να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την υγεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων και όλες οι μονάδες υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.  

Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» «Μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια Υγεία θέλουμε στελέχωση σε ΕΚΑΒ και ιατρεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, το κράτος να πληρώσει και το κεφάλαιο», «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία» και «Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία» ξεκίνησαν από το δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου, όπου πριν μερικές μέρες έχασε τη ζωή του ο νεαρός αθλητής και φοιτητής και μετά από πορεία στους δρόμους της πόλης, κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου δίπλα, έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τη  Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρο του ΕΚΣ (επισυνάπτεται η ομιλία), το Σταμάτη Φιλιππή, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτεται η ομιλία), ενώ χαιρέτησαν ο Γιώργος Υφαντής, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο Τριαντάφυλλος Καββάδας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου και ο Στράτος Καπώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου.

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άλλοι άνθρωποι! Δεν θα επιτρέψουμε όσοι δεν έχουν λεφτά να πεθαίνουν ή να μην μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν από το δημόσιο σύστημα υγείας τις απαραίτητες και υψηλού επιπέδου διαγνωστικές εξετάσεις, περίθαλψη και νοσηλεία! Δεν θα επιτρέψουμε το μεσαίωνα στον τομέα της υγείας. Η εγκληματική πολιτική, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση στην υγεία, για την οποία διαχρονικά φέρουν ευθύνη όλοι οι κυβερνώντες και τα κόμματα που τους στηρίζουν, πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει. Η δημόσια και Δωρεάν υγεία είναι δικαίωμα όλου του λαού!

Καλούμε το λαό του νησιού μας, τα σωματεία  και τους φορείς του σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Το χρωστάμε στου εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στα παιδιά που θα γεννηθούν!
Η Διοίκηση  
Συμμετείχαν  με αποφάσεις τους
1.    Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ
2.    Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου
3.    Ιατρικός Σύλλογος Σάμου
4.    Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου
5.    Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου
6.    Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου
7.    Σωματείο Οικοδόμων Καρλοβάσου
8.    Σωματείo Συνταξιούχων Σάμου
9.    Σωματείo Συνταξιούχων Καρλοβάσου
10.Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (παράρτημα Σάμου- Ικαρίας)
11.Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφεριακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας
12.Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου
13.Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου
14.Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών (μέλος της ΟΓΕ)
15.Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου (μέλος της ΟΓΕ)
16.Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος της ΟΓΕ)
17.Σύλλογος κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «η Ομόνοια»
18.Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Μαραθοκάμπου
19.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου
20.Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Παν.Αιγάιου
21.Φοιτητικός Σύλλογος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Παν.Αιγαίου
Επίσης ανακοινώσεις στήριξης της σημερινής κινητοποίησης είχαν στείλει
1.    Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου
2.     Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας
3.    Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο  Ικαρίας και στο Δήμο Φούρνων