2/9/19

Κάλεσμα για Απεργία ενάντια στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους σε ετοιμότητα και μαζικό Απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει στο «γύψο» τα σωματεία, τη συλλογική δράση, τους αγώνες των εργαζομένων, την Απεργία. Ως «άξια» συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του απεργοκτόνου νόμου του, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, με εντολή των μεγαλοεργοδοτών, τροπολογίες για να επιβάλει φακέλωμα των εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις απεργίες.

 Για να παίρνουν ανενόχλητοι μέτρα υπέρ των κεφαλαίου και κατά του λαού θέλουν «σιγή νεκροταφείου» σε χώρους δουλειάς και κοινωνία. Δεν θέλουν εργαζόμενους και σωματεία να παλεύουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για ΣΣΕ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ασφάλιση και υγεία για όλους, ενάντια σε αυξήσεις στη ΔΕΗ, σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Θέλουν εργαζόμενους να υπομένουν καρτερικά την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς,  τις απολύσεις, να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Να μην διεκδικούν το κλείσιμο του hotspot. Τους θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτους, φοβισμένους, ανυπεράσπιστους, μόνους. Να μην αμφισβητούν. Να μη συγκρούονται. Θέλουν σωματεία υποταγμένα στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι το κάνουν για να υπάρχει «δημοκρατία». Ζούμε τη «δημοκρατία» στους χώρους δουλειάς (ανεργία, απολύσεις, εντατικοποίηση), μιας κυβέρνησης που εκλέχθηκε με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος δηλαδή 20% όσων ψηφίζουν και που πριν λίγες μέρες κατήργησε την αιτιολόγηση της απόλυσης λέγοντας ότι ο εργαζόμενος θα ήταν φακελωμένος και δεν θα έβρισκε δουλειά, αλλά θέλει τα σωματεία να αποφασίζουν απεργία με φακέλωμα του 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων! Με τις τροπολογίες θα εντείνουν την τρομοκρατία, τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων, τις απεργίες που θα κρίνουν παράνομες! Δεν θα προσλαμβάνουν όσους συνδικαλίζονται. Όσους διεκδικούν!

Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις στα σωματεία από κράτος και εργοδοσία! Δεν θα τους επιτρέψουμε με ένα ηλεκτρονικό αρχείο, να ξέρουν ποιοι είναι στα σωματεία, τι συζητάνε, τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν! Τα σωματεία έχουν καταστατικά και λειτουργούν με βάση αυτά. Δεν θα περάσει η επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, απεργίες, συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες. Θα δώσουμε μάχη για να υπάρχουν συνδικάτα και συνδικαλιστικό κίνημα!
Καλούμε τα σωματεία να συνεδριάσουν, να αποφασίσουν και να προετοιμάσουν Απεργιακή απάντηση αν η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη ζωή και τη δράση τους.

Αγώνας ενωτικός, μαζικός και ταξικός, για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία!
·       Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων
·       Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
·       Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και πάλη
·       Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία
·       Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι τον 21ο αιώνα