18/9/19

Περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις για την Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΑΜΟΣ: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ
ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι στην Πλ.Ευδήλου

Με μαζικές εξορμήσεις με μεγάφωνα και ανακοινώσεις, στους εμπορικούς δρόμους και στις πλατείες σε Καρλόβασι και Βαθύ την Τρίτη, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις την Τετάρτη, μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και εργαζόμενοι του νησιού συνεχίζουμε την ενημέρωση των εργαζόμενων και του λαού για την Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης.

 Με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους. Οργάνωση και αγώνας είναι η απάντηση των εργαζόμενων. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» δίνουμε τη μάχη να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νομοσχέδιο που δίνει προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε κάθε έντιμο συνδικαλιστή, τα σωματεία του νομού, τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, να αποφασίσουν και να οργανώσουν συσκέψεις, περιοδείες και τη μαζική τους συμμετοχή στην Απεργία της 24ης Σεπτέμβρη.

Κόντρα σε ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και σε κάποια εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που παίζουν τον «παπά» για τη μέρα της απεργίας, θέλοντας να κρύψουν την απεργοσπασία τους και την υποταγή τους στους μεγαλοεργοδότες, τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε σε περισσότερους χώρους δουλειάς και γειτονιές, θα κάνουμε προσπάθεια να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο και κυρίως τους νέους που κυβέρνηση και εργοδοσία τους θέλουν κακοπληρωμένους, χωρίς δικαιώματα και μακριά από τα σωματεία. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Αποφάσεις για τις 24/9 έχουν πάρει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λαυρίου, Λάρισας, Λέσβου, Ζακύνθου, Βορείου Συγκρ. Δωδεκανήσου,  Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Αγρινίου, Άρτας κλπ, δεκάδες Ομοσπονδίες (Οικοδόμων, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Τροφίμων και Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Νοσοκομειακών Γιατρών, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Τύπου Χάρτου, Φαρμάκου κλπ.

Δεν θα επιτρέψουμε για την «ανάπτυξή» και τις επενδύσεις τους να γίνουμε δούλοι χωρίς διεκδικήσεις. Διεκδικούμε υποχρεωτικές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα. Λέμε όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων και μακριά τα χέρια τους από τα συνδικάτα!