20/9/19

Απεργία 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο


ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
          Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης όσο και αν επικαλείται την «ανάπτυξη για όλους», θεωρεί ότι η όποια αύξηση στους άθλιους μισθούς μας, τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη που θέλει.
Γι αυτό και φέρνει στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας ένα νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, υλοποιώντας όλες τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Δώρα για το μεγάλο κεφάλαιο, παραπέρα χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
          Μπροστά στο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας και στα όσα φέρνει το αντεργατικό τερατούργημα, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων το Ε.Κ. Αθήνας, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Σάμου κ.α., η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κ.α., πήραν απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη.
Μ’ αυτό το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ενώ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και δεν είχε βγάλει μιλιά ούτε για το πολυνομοσχέδιο ούτε για την αιτιολογία των απολύσεων, έδωσε κατεύθυνση στα συνδικαλιστικά της στελέχη στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες είτε να μην πάρουν καμία απόφαση, είτε να πάρουν απόφαση για απεργία στις 25/9, δηλαδή μια μέρα μετά από την απεργία που είχαν αποφασίσει ομόφωνα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες με δελτίου Τύπου - μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας, καλούν όλα πλέον τα συνδικάτα να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία ... στις 2 Οκτώβρη!
Ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους να διασπάσουν, δηλαδή, με κάθε τρόπο τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων, τασσόμενοι στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.
Είναι οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Τους νοιάζουν μόνο οι πολυθρόνες και τα οφίτσιά τους.
Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνας! Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΑΜΟΣ : 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου
ΙΚΑΡΙΑ : 12.00΄ στην Πλατεία Ευδήλου