20/9/19

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Κάτω τα χέρια από την Απεργία


Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει τους εργαζόμενους για άλλη μία φορά, κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία, καθώς φέρνει στη Βουλή το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο:
-       Καταργεί στην ουσία τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας για να μη δημιουργούν προβλήματα στα κέρδη των επιχειρήσεων.

-       Κάνει τις τοπικές και επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής, με σκοπό την περαιτέρω μείωση των μισθών.
-       Καταργεί στην ουσία το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) με μια σειρά προϋποθέσεων.
-       Δημιουργεί συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου, αν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.
-       Ορίζει τον υπουργό αρμόδιο να παρεμβαίνει στη λειτουργία των Σωματείων, όπως εκείνος επιθυμεί, καταργώντας ουσιαστικά τα καταστατικά τους, τις συλλογικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων αλλά και την ίδια την αυτοτέλειά τους τελικά.
-       Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων, την εκλογική διαδικασία με μυστική ψηφοφορία, τον συλλογική συζήτηση, την ίδια την ελευθερία που απορρέει από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
-       Ορίζει ότι ο υπουργός μπορεί να διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό μητρώο και τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων, όπως ο ίδιος αποφασίσει, με σκοπό φυσικά τον έλεγχο των εργαζομένων και των σωματείων από την εργοδοσία.

Παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η δράση της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που ενώ δεν βγήκε να πει λέξη για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προτρέπει τα συνδικαλιστικά της στελέχη στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για απεργία σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή που είχε ορισθεί από δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες (μεταξύ των οποίων το Ε.Κ. Αθήνας, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας, Σάμου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κ.α.)

Το Σωματείο μας σταθερά και αταλάντευτα σε καλεί, συνάδελφε, σε απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και ώρα:
-       10.00 στο Εργατικό Κέντρο για τη Σάμο
-       12.00 στην πλατεία Ευδήλου για την Ικαριά.

Σε καλεί να δηλώσεις παρών και να διαδηλώσεις ενάντια στο ξεπούλημα των συμβάσεων, ενάντια στον σύγχρονο κουκουλοφόρο ρουφιάνο του ηλεκτρονικού φακελώματος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!