3/9/19

Για αποφάσεις ΚΥΣΕΑ για προσφυγικό


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών στα νησιά, τη διατήρηση των κολαστηρίων των hotspots. Πατώντας στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείτε και από την αύξηση των προσφυγικών ροών, εντείνει την καταστολή είτε με την παρουσία ζέπελιν, είτε με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.


Κορόιδεψε προεκλογικά το Σαμιακό λαό. Τόσο η ίδια όσο και οι εκλεγμένες περιφερειακές και δημοτικές αρχές του τόπου αποδέχονται τη μονιμοποίηση του διπλού εγκλωβισμού στο νησί μας, τη δημιουργία νέου hotspot στο νησί, αρκεί να μην είναι στην πόλη της Σάμου, ακολουθώντας τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό και αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη «αποσυμφόρησης», θα λύσει το πρόβλημα!

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αυξάνουν την καταστολή, πολύ περισσότερο με την κατάργηση του 2ου βαθμού εξέτασης του ασύλου, αυξάνουν τις απελάσεις αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπου έρμαια της τύχης με κίνδυνο το θάνατό τους. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο με συνέπεια την μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο Σαμιακός λαός έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Τον καλούμε να μη ξεγελαστεί, να μην υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις που από κοινού είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον κορόιδεψαν. Να εκφράσει με κάθε τρόπο αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του πολέμου και της οικονομικής φτώχειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:
·       Να κλείσει ΤΩΡΑ το hotspot Στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά
·       Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα
·       Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί άμεσα με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν
·       Όχι στην κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης ασύλου