17/11/19

Συνταξιούχοι Καρλοβάσου: Κινητοποίηση Υγεία 19 Νοέμβρη


ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

στο προαύλιο του 
Δημαρχείου Καρλοβάσου

Συνταξιούχοι,
τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας. Πολλές φορές βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για γιατρούς και φάρμακα, άλλες έχουμε θρηνήσει συνανθρώπους μας, συχνά μετακινούμαστε στο Νοσοκομείο στο Βαθύ  ή και εκτός νησιού για γιατρό, αν φυσικά έχουμε την οικονομική δυνατότητα.

 Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα που η επιστήμη έχει κάνει άλματα να μην έχουμε ασθενοφόρα, γιατρούς, μηχανήματα και αναλώσιμα. Είναι απαράδεκτο να μας κόβουν διαρκώς τις συντάξεις, τους μισθούς των παιδιών μας, να μας πνίγουν με τους φόρους και να μην έχουμε δωρεάν και δημόσιες παροχές υγείας, όταν μάλιστα όλη μας τη ζωή πληρώνουμε εισφορές και μας κρατάνε ακόμη και από τις συντάξεις μας για να έχουμε κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια.

Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί η πολιτική τους είναι εγκληματική για την υγεία του λαού. Πιστές στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν την υγεία ακριβή και ιδιωτική γιατί έτσι κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Απαξιώνουν τις δημόσιες δομές, δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσπαθούν με συμβασιούχους, μετακινήσεις και μπαλώματα να λύσουν το πρόβλημα. Όλα αυτά δεν είναι παρά κοροϊδία και στάχτη στα μάτια μας.

Εμείς βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του λαού μας, ξέροντας πως η υγεία πρέπει να είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με περισσότερες ειδικότητες και μηχανήματα, ώστε να παρέχεται ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ.
Ø Τα Περιφεριακά ιατρεία να είναι πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο γιατρό
Ø Σε όλα τα χωριά να λειτουργεί καθημερινά και σταθερά αγροτικό ιατρείο
Ø Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
Ø Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ασθενοφόρα στο νησί
Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Ø Επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού
Ø Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου για τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.