18/11/19

Οικοδόμοι Καρλοβάσου: Κινητοποίηση για Υγεία


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές Έλληνες και μετανάστες. 
Ενώνουμε τη φωνή μας με το Σύλλογο Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου και τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, στηρίζουμε τη στάση εργασίας τους και με το Εργατικό Κέντρο Σάμου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 το μεσημέρι για την υποβάθμιση της υγείας στην περιοχή, στο νησί και στη χώρα μας.
Η πολιτική στο τομέα της υγείας που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν με μπαλώματα και εσωτερικές μετακινήσεις να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που έχει ο κλάδος της Υγείας.

Στόχος τους είναι να υποβαθμίσουν και βήμα το βήμα να ρημάξουν εντελώς το δημόσιο σύστημα υγείας. Συνάδελφοι ρημάζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, θησαυρίζουν οι ιδιώτες και εμείς οι άνθρωποι του μόχθου, εάν έχουμε οικονομική δυνατότητα γιατρευόμαστε, εάν όχι πεθαίνουμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.
Είναι ξεκάθαρο πως ο μοναδικός δρόμος που έχουμε, είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα. Ο δρόμος της μαζικοποίησης του ταξικού συνδικάτου μας. Μαζί όλοι οι οικοδόμοι, όλοι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, σαν μια γροθιά θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε
-         Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (Νοσοκομείο, Κ. Υγείας Καρλοβάσου και Βαθέως, παιδιατρική κλινική, ΕΚΑΒ, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων κλπ) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
-        ΟΧΙ στην Υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου.
-        ΟΧΙ σε μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού. Να ανακληθούν άμεσα όλες. Προσλήψεις προσωπικού ώστε Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό καθημερινά, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών μας.
-        Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη.
-        Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.
-        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
-        Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ