21/11/19

Για τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό


ΚΑΝΕΝΑ HOTSPOT ΣΤO ΝΗΣΙ-
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών
από τα νησιά και τη χώρα
ΝΑ ΚΑΡΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
 Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στα θύματα 
του πολέμου και της φτώχειας

Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία νέου hotspot – φυλακή  χωρητικότητας 5000 με 7000 ατόμων στη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η απόφασή της συνεχίζει, εντείνει και μονιμοποιεί τον μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων μεταναστών στο νησί και τη χώρα. Είναι επικίνδυνη για πρόσφυγες και μετανάστες, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των νησιών.

 Είναι εναρμονισμένη απόλυτα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας, άλλες συνθήκες και συμφωνίες που εγκλωβίζουν ανθρώπους, τις οποίες στήριζε και στηρίζει απαρέγκλιτα η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι κορόιδεψε τους σαμιώτες προεκλογικά.

Ενισχύει και ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δίνει τροφή σε όσους βρίσκουν ευκαιρία να τα βάζουν με τα θύματα του πολέμου και της φτώχεια και όχι με τις αιτίες που τους οδήγησαν στην ξενιτιά, αφήνοντας στο απυρόβλητο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία κλπ που επεμβαίνουν σε άλλες χώρες και κατακλέβουν τον πλούτο τους, καθώς και στη συμμετοχή της χώρας με ΝΑΤΟϊκές βάσεις και στρατό εκτός συνόρων στον κύκλο του αίματος.

Όσοι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί παράγοντες και φορείς της Σάμου έχουν σαν θέση να υπάρχει hotspot αρκεί να είναι εκτός πόλης και κλειστού τύπου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Έχουν ευθύνη γιατί συνέβαλαν στις σημερινές αποφάσεις της κυβέρνησης αφού απεμπόλησαν τις θέσεις της 7ης Φλεβάρη. Παζαρεύοντας πόσους εγκλωβισμένους-φυλακισμένους ανθρώπους θα έχει το νέο hotspot (500, 1200, 1700, περισσότερους ή λιγότερους) λειάνουν εμμέσως το έδαφος ώστε να αποδεχτεί ο λαός του νησιού μας την ύπαρξη hotspot ακόμη και του σημερινού τερατουργήματος.

Καλούμε το Σαμιακό λαό να εκφράσει αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας. Να σταθεί ενάντια στις πολιτικές που ξεριζώνουν ανθρώπους, επεμβαίνουν σε χώρες, εξαπολύουν πολέμους. Μαζικά, μαχητικά και ενωμένα να παλέψει με βάση τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος του νησιού μας γιατί είναι τα μόνα που δίνουν λύση σε πρόσφυγες-μετανάστες και ανακουφίζουν τους κατοίκους.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν μαζικά στη Συγκέντρωση της 27ης Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της περιφέρειας, απαιτώντας και διεκδικώντας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
·       ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ
·       Κανένα hotspot στο νησί. Να κλείσει αυτό που ήδη υπάρχει.
·       Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα
·       Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν
·       Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα
·       Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες
·       Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων
·       Στη Σάμο να υπάρχει ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
·       Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό
·       Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

Στις 27 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας και διαδηλώνουμε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου!