23/12/19

Δελτίο Τύπου:Αλληλεγγύη Αλβανία-πρόσφυγες Λιμεναρχείο Καρλοβάσου


Συνάδελφοι συναδέλφισσες, Έλληνες και μετανάστες,

Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζουν όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που κάναμε για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να στηρίξουμε τους σεισμοπαθείς στην Αλβανία.

Η ανταπόκριση που υπήρξε ήταν πολύ ικανοποιητική. Συλλέξαμε ρούχα και τρόφιμα, τα οποία έφυγαν την Κυριακή 22/12/2019 από την Σάμο για να παραδοθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και από εκεί στον ταλαιπωρημένο λαό της Αλβανίας.
Η αυτονόητη ενέργεια των Σωματείων μας δείχνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, δεν διαχωρίζουμε την εργατική τάξη με βάση την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία. Εκφράζουμε πάντα την αλληλεγγύη μας, στοχεύοντας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές εργατικό κίνημα.
Επίσης την Παρασκευή το μεσημέρι βοήθεια δόθηκε σε ρουχισμό και τρόφιμα σε 41 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 16 παιδιά, που βρίσκονταν στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου η αλληλεγγύη του κόσμου ήταν μεγάλη. Παρέμβαση επίσης έγινε προς το Λιμεναρχείο, το Δήμο Δυτικής Σάμου και το ΚΥΤ, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε χώρο προστατευμένο και να μην παραμένουν άλλο στο λιμάνι εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή.
Συνεχίζουμε καθημερινά, από το χώρο του ΕΚΣ στο Βαθύ να δίνουμε είδη πρώτης ανάγκης τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και σε οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Ευχόμαστε από καρδιάς χρονιά πολλά, χαρούμενο και με υγεία το νέο έτος σε κάθε οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά!