10/1/20

Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων ΟΤΕ


 Η διοίκηση του ΕΚΣ χαιρετίζει και στέκεται αλληλέγγυα στον πολυήμερο και μαζικό απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, που είναι σε εξέλιξη και διανύει ήδη την 3η εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  για όλο τον οργανισμό ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος και για ανάκληση των απολύσεων που έγιναν ακόμα και μέσα στις γιορτές.
    Η σύμβαση που διεκδικούν οι συνάδελφοι του ΟΤΕ μεταξύ άλλων προβλέπει: Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν από τις μειώσεις ως βάση διαπραγμάτευσης για τις αυξήσεις, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο, 35ωρο με αποδοχές 8ωρου μιας και η παραγωγικότητα έχει εκτοξευθεί, αναγνώριση τίτλου σπουδών, διμελή συνεργεία, μέτρα υγείας και ασφάλειας, υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ σε όλες τις θυγατρικές, ένταξη όλων των εργαζομένων της «e-Value», ενοικιαζόμενων ή μη, στην ενιαία σύμβαση.
    Απέναντί τους έχουν την αδιάλλακτη εργοδοσία και τα πληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ που ούτε είδαν ούτε άκουσαν για την πολυήμερη απεργία και το δίκιο της.
   Η Deutsche Telecom όλα αυτά τα χρόνια βγάζει τρελά κέρδη (1,3 δισ. για το 2018) και μυθικά μερίσματα για τους μετόχους της (πάνω από 300 εκ.) τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις: μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% κάθε χρόνο για τους παλιούς εργαζόμενους, μείωση μισθών, γενίκευση ελαστικών μορφών απασχόλησης, εντατικοποίηση  εργασίας, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, καθώς τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι ελλιπή. Προχωράει σε απολύσεις με στόχο την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων ενώ δεν δίστασε να φέρει την αστυνομία και να προχωρήσει σε σύλληψη απεργών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη με ψευδείς και αισχρές καταμηνύσεις.
    Είναι βέβαιο ότι η εργοδοσία, με αγαστούς συμπαραστάτες την εκάστοτε κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και νόμο ώστε να καταστρατηγήσουν την δυνατότητα των εργαζομένων να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους (απεργία, διαδηλώσεις, συνδικαλιστικός νόμος κλπ) προκειμένου να περάσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.
Δεν θα τους περάσει!
   Ο πολυήμερος συνεχιζόμενος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων του ΟΤΕ κόντρα σε θεούς και δαίμονες δείχνει τον δρόμο για την υπογραφή Σ.Σ.Ε που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
    Καλούμε τα σωματεία του νομού μας να εκφράσουν κι αυτά τη στήριξή τους στους απεργούς του ΟΤΕ. Η επιτυχία της απεργίας τους θα είναι επιτυχία του συνόλου της εργατικής τάξης.