12/1/20

Επιτροπή Ειρήνης: Κινητοποίηση ενάντια στη Συμφωνία για τις ΝΑΤΟϊκές Βάσεις


Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2020- 5μμ-
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ( «περίπτερο Ζαχαράκη»)

Καλούμε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό το λαό και τη νεολαία του νησιού μας, μαζί με όλης της Ελλάδας, ενάντια στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, που εμπλέκει τη χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την κάνει στόχο αντιποίνων από τη Ρωσία, το Ιράν κλπ.
Τίποτα θετικό δεν περιέχει αυτή η συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, που χωρίς δεύτερη σκέψη δολοφονούν ανθρώπους, καταπιέζουν λαούς, εκμεταλλεύονται τον πλούτο ολόκληρων περιοχών, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών τους καπιταλιστικών ομίλων με το ξαναμοίρασμα εδαφών και το ξαναχάραγμα συνόρων.
Η τακτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ βαδίζει στα ίδια χνάρια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει τις ίδιες αποφάσεις, οδηγεί ένα βήμα παραπέρα όλα τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ τα οποία υποστήριξε και υλοποίησε με θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το μόνο που απομένει από αυτή την τακτική είναι ο κίνδυνος μιας πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή στην οποία θα κληθούν οι λαοί να αλληλοσφαχτούν, για τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τους ανταγωνισμούς τους.
Η εμπειρία μας τα τελευταία χρόνια με τις χιλιάδες των ξεριζωμένων που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δείχνει παραστατικά και ρεαλιστικά τι μας περιμένει από αυτά τα αλισβερίσια που έχουν κάνει την Ελλάδα μια απέραντη επιθετική πολεμική βάση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.

ΤΩΡΑ!!! πριν είναι αργά πρέπει να παλέψουμε για:
v Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
v Να κλείσουν τώρα, η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
v Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
v Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
v Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
v Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα. Να κλείσουν τα χοτ σποτ και να μην λειτουργήσουν καινούργια.