13/1/20

Δωρεάν και Ασφαλή μεταφορά των μαθητών


Η μη εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων στο νησί για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Είναι απαράδεκτο μαθητές να μην πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν υπάρχουν δρομολόγια ή γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν τα εισιτήρια μετακίνησής τους, ενώ άλλα από τη μια να πληρώνουν και από την άλλη να στοιβάζονται σε λεωφορεία σαν σαρδέλες σε κουτί, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους. 

Οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες αιμορραγούν καθημερινά και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ούτως ή άλλως εξαιτίας της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, της φορολογίας κλπ. Δεν γίνεται να τους φορτώνουν άλλο ένα βάρος και μάλιστα άμεσα συνδεδεμένο με την εκπαίδευση των παιδιών τους. Είναι ανεπίτρεπτο γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εκτός όλων των άλλων και για την μετακίνηση των παιδιών τους στα σχολεία.

Η πολιτική που έχει κάνει την παιδεία και τη μεταφορά των μαθητών εμπόρευμα ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση. Αν τα λεφτά που διαθέτει το κράτος σε ιδιώτες για την μετακίνηση των μαθητών τα διέθετε για να έχει δικά του λεωφορεία και εργαζόμενους τότε όλοι οι μαθητές (πρωινών σχολείων, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, νυχτερινών, σχολείων δεύτερης ευκαιρίας κλπ) θα είχαν δωρεάν και δημόσια μετακίνηση, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών που θα συμπεριλάμβανε και τα μαθητικά δρομολόγια.

Στηρίζουμε γονείς και μαθητές, καλούμε στην κινητοποίηση της Τρίτης 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι έξω από την αντιπεριφέρεια Σάμου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αυτοί που έχουν την ευθύνη για την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση να δώσουν άμεση λύση. Να επανέλθει και να συνεχιστεί απρόσκοπτα, δωρεάν και με ασφάλεια η μεταφορά όλων των μαθητών του νησιού προς και από τα σχολεία τους.