27/1/20

Για Σύσκεψη Φορέων με Μηταράκη


Τη Δευτέρα 27 Γενάρη στη σύσκεψη φορέων του νησιού, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  κ. Μηταράκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στο νησί μας και τη χώρα. Έτσι θα διογκώσει και άλλο τα τεράστια σημερινά προβλήματα τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο στα παλιά του τα παπούτσια τα όσα ο Σαμιώτικος λαός καταδίκασε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του.

Η κυβερνητική απόφαση για δημιουργία νέου hotspot και μάλιστα κλειστού τύπου, χωρητικότητας 5.000+ στη περιοχή Ζερβού, η λεγόμενη «φύλαξη των συνόρων», η δήθεν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, οι φυλακίσεις, οι απελάσεις στην Τουρκία κ.λ.π. προμηνύουν ένταση της καταστολής, της βίας και της απανθρωπιάς, μετατρέποντας τα νησιά μας σε «αποθήκες» προσφύγων-μεταναστών.

Οι λεγόμενες «αλήθειες» και η προσπάθεια «δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης» που διαρκώς επαναλάμβανε ο υπουργός, ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια να αποσπάσει συναίνεση και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής από τους Σαμιώτες.
          Αντίστοιχες «αλήθειες» μας έλεγε και ο σημερινός βουλευτής του νομού όταν πριν μερικούς μήνες έδινε υπόσχεση προεκλογικά (στη σύσκεψη των Μυτιληνιών) ότι ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μη γίνει το hotspot στου Ζερβού, για να αρπάξει την ψήφο των Σαμιωτών.

          Το Εργατικό Κέντρο συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη και κατήγγειλε τις κυβερνητικές αποφάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές τις Ε.Ε. και έρχονται σε αντίθεση τόσο με τα συμφέροντας προσφύγων και μεταναστών όσο και όλου του ντόπιου πληθυσμού. Αποκάλυψε ακόμη μια φορά ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να κλείσει το hotspot και να μη δημιουργηθεί άλλο πουθενά στο νησί κλειστό ή ανοιχτό, μικρό ή μεγάλο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα και να καταργηθεί η συμφωνία της χώρας μας με την Ε.Ε. και την Τουρκία.

          Ο αγώνας με αυτό το πλαίσιο είναι ο μόνος που δίνει ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτό πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση!

          Απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ και όχι χάντρες και καθρεφτάκια σαν αντισταθμιστικά οφέλη. Τα οφέλη είναι δικαίωμά μας, ανεξαρτήτως προσφύγων και μεταναστών, τα δικαιούμαστε και αγωνιζόμαστε για να τα κατακτήσουμε.


Η Διοίκηση