27/1/20

Κινητοποίηση Ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙς ΒΑΣΕΙς

Όχι στη Συμφωνία για τις Βάσεις του Θανάτου ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης την Πέμπτη 16 Γενάρη, 5:00 το απόγευμα στο Ναυτικό Κλιμάκιο (πρώην «περίπτερο Ζαχαράκη»)
Οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Πολλά μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου έχουν μαζευτεί στην Αν. Μεσόγειο, τη Β. Αφρική, τη Μ. Ανατολή με κυρίαρχη τη δολοφονική δράση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών γερακιών. Τα πολεμικά επεισόδια μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, το νέο πολεμικό μέτωπο στη Λιβύη με την άμεση εμπλοκή της αστικής τάξης της Τουρκίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η συνέχιση του πολέμου στη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες συνιστούν ένα επικίνδυνο πολεμικό κοκτέιλ για τους λαούς.


Η εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το κουβάρι είναι όλο και πιο βαθιά και αυτό για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αμερικάνων και μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης και σε καμία περίπτωση δεν είναι προς όφελος του λαού μας και των γειτονικών λαών.

Η πρόσφατη Συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ γεμάτο από αμερικάνικες Βάσεις, ενώ η δυνατότητα πυρηνικών όπλων στο Άκτιο δημιουργεί ένα τεράστιο κίνδυνο αφού κάνει τη χώρα στόχο ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και άλλων χωρών.

Η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, η αντιπαράθεση για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αγωγούς στην Κύπρο και στην Αν. Μεσόγειο διαμορφώνουν μια ανησυχητική κατάσταση που δεν μπορεί να λυθεί από ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ, αφού αυτοί είναι οι παράγοντες που οξύνουν το πρόβλημα.

Κανένας εφησυχασμός!! Ο λαός πρέπει να παλέψει για να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις – Να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα – Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα – Καμιά αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας – Απεμπλοκή της χώρας από επεμβάσεις και πολέμους – Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα – Αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν, σε πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώνονται – απεγκλωβισμός τους από το νησί και τη χώρα με κλείσιμο του hotspot, χωρίς τη δημιουργία οποιουδήποτε νέου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.