1/7/19

Ξενοδοχοϋπάλληλοι-Επισιτισμός: Εφαρμογή Κλαδικής ΣΣΕΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους
Επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον Κλάδο
Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και τον Τουρισμό γνωρίζουμε καλά τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε να δουλέψουμε. Η απαίτηση να βγει η δουλειά από λίγους, η εντατικοποίηση σε κάθε πόστο, οι απλήρωτες υπερωρίες, η ανυπαρξία ρεπό, ο μισθός πείνας με ακόμη πιο κακοπληρωμένους τους συναδέλφους πρακτικάριους, το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, η κατάργηση των Βαρέων και ανθυγιεινών, η κλοπή του ΕΦΑΠΑΞ, είναι η πραγματικότητα που ζούμε μέσα στον «παράδεισο» της «ανάπτυξης» και του Τουρισμού.  

Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που ψήφισαν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους, γέμισαν «δώρα» τους μεγαλοξενοδόχους για να αυξάνουν τα κέρδη τους, πετσοκόβοντας δικαιώματα από τους εργαζομένους. Φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για τους κάτω των 25, αντεργατικοί νόμοι, ευέλικτη εργασία σε συνδυασμό με την τρομοκρατία για απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία, είναι ένα μείγμα που κάνει εκρηκτική την κατάσταση στους χώρους δουλειάς! Είναι κοροϊδία λόγω προεκλογικής περιόδου να κάνουν ότι μας νοιάζονται αυτοί που έχουν υπογράψει ή ανοίξει το δρόμο στην 7μερη εργασία, στις μειώσεις μισθών, στη μείωση του αφορολόγητου, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Όλοι αυτοί που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. δε σταματούν εδώ! Θα φέρουν χειρότερα μέτρα για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Φτάνει πια! Η εργασιακή ζούγκλα δεν είναι αυτό που μας αξίζει! Κανείς δεν πρέπει να πάρει τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούμαστε! Η εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας φέτος έγινε υποχρεωτική για ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ μετά τον αγώνα των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων. Δεν ήταν παραχώρηση της κυβέρνησης γιατί ποτέ καμιά κυβέρνηση και κανένας εργοδότης δεν μας χάρισαν τίποτα χωρίς την πίεση του ταξικού κινήματος. Παρότι δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας απαιτούμε να εφαρμοστεί σε όλα τα ξενοδοχεία, ως η ελάχιστη βάση προστασίας και αμοιβής των εργαζομένων. Πλέον βασικός μισθός δεν είναι τα 586 € μεικτά της Εθνικής Γενικής Σ.Σ.Ε. που παίρναμε πέρυσι, αλλά τα 792 € για καμαριέρες, λαντζέρες κλπ, 829 € για βοηθούς μπαρ-σερβιτόρους κλπ, τα 845 € για μπαρ, σερβιτόρους, βοηθό υποδοχής κλπ και 864 € για μπουφετζή, υποδοχή κλπ συν τις προσαυξήσεις από προϋπηρεσία, επιδόματα γάμου, σχολής. ανθυγιεινό, εποχικότητας κλπ τα οποία επίσης δικαιούμαστε με βάση την Κλαδική Σ.Σ.Ε..  

Όσα και να τάξουν την προεκλογική περίοδο όλοι αυτοί που έχουν μαυρίσει τη ζωή μας, εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι με αγώνες κατακτούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το δυνατό ταξικό σωματείο είναι η ασπίδα προστασία μας! Συνάδελφε μη φοβάσαι! Έλα στο σωματείο! Ενημερώσου για την κλαδική μας σύμβαση. Μη δεχτείς να δουλέψεις με λιγότερα! Μη δεχτείς τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, γιατί έτσι χαρίζεις στους ξενοδόχους το δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων, το επίδομα άδειας και τη σύνταξή σου. Κατάγγειλε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων σου!

Πάλεψε μαζί μας για δουλειά με δικαιώματα! Διεκδίκησε:
·       Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.
·       Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. 7ωρο, 5μερο, 35ωρο
·       Αύξηση και επίδομα ανεργίας για όλους και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία μας. Μέτρα προστασίας για μας και την οικογένειά μας.
·       Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
·       Επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ.
·       Να κλείσει το Hotspot. Κανένα νέο πουθενά. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
ΤΟ Δ.Σ.