9/3/20

Συγκεντρωση για την επισκεψη Μηταρακη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
στις 4 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Εν κρυπτώ επισκέπτεται σήμερα τη Σάμο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση με διάφορα τερτίπια να ξεγελάσει και να αποπροσανατολίσει το σαμιώτικο λαό για να δεχτεί τη μετατροπή ου νησιού σε φυλακή της ΕΕ για τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, δε θα τα καταφέρει! 

Θα έχουν τεράστια ευθύνη όσοι μπουν σε διαδικασία παζαριών με την κυβέρνηση για μικρές ή μεγάλες δομές στις συναντήσεις που θα έχει με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό είναι αντίθετο στη θέληση των κατοίκων του νησιού.
Τον υποδεχόμαστε αγωνιστικά για να επαναλάβουμε στην κυβέρνηση ότι: 
Δε θα επιτρέψουμε το νησί μας να γίνει τόπος εγκλωβισμού
Ούτε στο βαθύ, ούτε στου Ζερβού , ούτε πουθενά κέντρο –φυλακή της ΕΕ
Άμεσος μαζικός απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να καταγράφονται επί τόπου και να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν
Η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν  επιτροπές υποβολής ασύλου μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία κι από ‘κεί  να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
Να καταργηθούν τώρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ο κανονισμός του Δουβλίνου που κάνει τη χώρα μας απέραντο κέντρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. 
Απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, από επεμβάσεις και πολέμους που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Να σταματήσει η εισβολή στη Συρία, τη Λιβύη κ.α. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων.
Συγκέντρωση  
ΣΗΜΕΡΑ, 9/3, στις 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο