9/3/20

Σωματεία Ικαρία: από την εκδήλωση-αφιέρωμα για τη Σωτηρία Μπέλου


 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ 
ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7/3 στο Αυλάκι η πολιτιστική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα σωματεία Οικοδόμων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού Ικαρίας & Φούρνων με θέμα το λαϊκό τραγούδι μέσα από τη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου.

    Η εκδήλωση περιελάμβανε αφήγηση, από νέους εργαζόμενους των κλάδων, του ιστορικού της περιόδου που έζησε ,τραγούδησε και σφράγισε με τη μοναδική της φωνή δεκάδες μουσικές δημιουργίες. Αναδείχθηκε το πώς οι λαϊκοί αγώνες, η τρομοκρατία και καταστολή του αστικού κράτους, με εξορίες, φυλακίσεις ,βασανισμούς, κομμουνιστών και προοδευτικών ανθρώπων που παλεύουν για ένα καλύτερο και δίκαιο κόσμο, επηρέασαν τους λαϊκούς δημιουργούς, γράφοντας τραγούδια –σταθμούς για την εργατική τάξη. Όλα αυτά μέσα από τη συγκλονιστική και καθηλωτική φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου, που ανύψωσε με τη δυναμική της τα ιδανικά, τον πόνο και την αντοχή του λαού που αποφασίζει να σπάσει τα δεσμά του.
    Το μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε επιμελήθηκαν ο  Βαγγέλης Ζελεπός και ο Νίκος Κούβαρης.
    Σημαντική και ανεκτίμητη ήταν η συμμετοχή των Ικαριωτών που ενίσχυσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των σωματείων, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και δύναμη στη δράση τους για τους αυριανούς αγώνες που έχουν να δώσουν. Εκφράστηκε επίσης η δυνατότητα να στέκονται αλληλέγγυα στους συνανθρώπους μας όπου αυτό απαιτείται, αυτό είναι και ένας από τους βασικούς όρους ύπαρξης των ταξικών σωματείων.
   Συνεχίζουμε δυναμικότερα με την πάλη μας και πάντα δίπλα στις ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
    Ένα από τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού των σωματείων στην Ικαρία θα είναι στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Αγ. Κηρύκου.