18/3/20

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία καμιά αλλαγή στις συμβάσεις των εργαζομένων security του hotspot.


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη στο hotspot, G4S, καθώς προχωρά σε δυσμενή αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων λόγω του  κορονοϊού.

Τη στιγμή που τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των προσφύγων – μεταναστών στα hotspot είναι ελλιπέστατα, αντί να πάρει μέτρα γι αυτό, μετατρέπει τις συμβάσεις των εργαζομένων από πλήρους ωραρίου σε μερική, με πρόσχημα την «περιστολή των δραστηριοτήτων της και την υγεία των εργαζομένων» απειλώντας παράλληλα, όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι, ότι «όποιος δεν υπογράψει την αλλαγή της σύμβασης του απολύεται»!

Το ΕΚ Σάμου έχει παρέμβει ήδη και στην επιθεώρηση εργασίας και στην ίδια την εταιρεία απαιτώντας να μην υλοποιηθεί το αντεργατικό αυτό μέτρο εις βάρος των εργαζομένων, όπως και οποιοδήποτε άλλο, όπως πχ αναγκαστική άδεια ή άνευ αποδοχών, όπως λέγεται σε εργαζόμενους της εταιρείας πχ στο hotspot στη Λέσβο.
Τέτοια «προστασία» δε χρειάζονται οι εργαζόμενοι! Τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την επιδημία του κορονοϊού δε μπορούν να γίνουν η αφορμή για να μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά μας. Τα καθυστερημένα και ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης έδωσαν τον αέρα στους εργοδότες να τροποποιούν κατά το δοκούν τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά στην εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και το ΕΚΣ.
·       Να απορρίψουν όλοι μαζί οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις εργασίας και τους μισθούς τους.
·       Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση του μισθού, των όρων εργασίας και της υγείας όλων των εργαζομένων.
·       Να μην γίνει αποδεκτή καμιά απόλυση, αλλαγή σύμβασης, εκ περιτροπής εργασία κλπ που γίνεται το τελευταίο διάστημα.
Το ίδιο καλούμε να κάνουν και όλοι οι εργαζόμενοι που πιθανά αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.
Πληρώσαμε την κρίση δε θα πληρώσουμε και την επιδημία