13/4/20

Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών (ΟΓΕ) Ικαρίας για Υγεία


  
Τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την 7η Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, συνταχθήκαμε και συνυπογράψαμε την κοινή ανακοίνωση των σωματείων του νησιού για να διεκδικήσουμε ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας.

Πριν από ένα χρόνο καταθέσαμε υπόμνημα που απευθυνόταν στους αρμόδιους φορείς για την υγεία, τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και είχε υπογραφτεί από 700 περίπου συμπατριώτες μας για την έλλειψη παιδιάτρου στις
δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας, που σε κάποιες περιπτώσεις είχε τραγικές συνέπειες σε παιδιά και γονείς. Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος για αυτό το ζήτημα επανερχόμαστε και

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
1.  Την πρόσληψη μόνιμων παιδιάτρων στο νοσοκομείο, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες με την προοπτική δημιουργίας παιδιατρικής κλινικής, που θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας.
2. Να καλυφθεί κατά προτεραιότητα η θέση παιδιάτρου στο Κ.Υ. Ευδήλου και όλες οι ειδικότητες γιατρών που προβλέπονται στο οργανόγραμμά του.
3. Την αναβάθμιση του Π.Ι. Ραχών σε Κ.Υ, ώστε να μπορεί εκτός των άλλων αναγκαίων ειδικοτήτων, να διορισθεί παιδίατρος.
ΖΗΤΑΜΕ:
   Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, να εξασφαλιστούνε οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, όλων των παιδιών ανεξαιρέτως, με ευθύνη του κράτους και σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων.
   Τέλος αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού και την τροποποίηση λειτουργίας του νοσοκομείου, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετες στην απόφαση για αναβολή!!! των προγραμματισμένων τοκετών για … λόγους ασφαλείας.

ΖΗΤΑΜΕ:
   Να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση, γιατί σύμφωνα με την κοινή λογική, είναι πολύ πιο επικίνδυνο να ταξιδέψει μια γυναίκα έγκυος και οι συγγενείς της στην Αθήνα ή στη Σάμο, για τον τοκετό παρά να γεννήσει στο νοσοκομείου του νησιού και ταυτόχρονα είναι οικονομικά δυσβάσταχτο.
   Εδώ και τώρα, να παρθούνε όλα τα σύγχρονα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εγκύων γυναικών και των νεογέννητων.
   Πλήρη στελέχωση με μόνιμο και επαρκές προσωπικό σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας.
   Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο υγειονομικό προσωπικό των μονάδων υγείας και διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών και των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε να πάρουμε όλες  θέση στο συλλογικό αγώνα για να μας βρει η επόμενη μέρα δυνατές και μαχητικές.