12/4/20

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Ν.Σάμου:15 Απρίλη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους εργαζόμενους στα super market


ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

         
Συναδέλφισσα, συνάδελφε στα καταστήματα, τις αποθήκες και στα γραφεία των σούπερ μάρκετ
          
Εσύ που εδώ και περίπου δυο μήνες εργάζεσαι με αυτοθυσία, χωρίς ρεπό, υπερωρίες, για να μην λείψει τίποτα από κανένα σπίτι. Εργάζεσαι σε χώρους που συνωστίζονται δεκάδες, που ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο. Όσα μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση, ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής πίεσης που ασκήθηκε από δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα.

       Εσύ μητέρα, πατέρα ανήλικων παιδιών που δέχεσαι εκβιασμούς από την εργοδοσία για να μην κάνεις χρήση ειδικής άδειας που δικαιούσαι.
    Εσύ συναδέλφισσα, συνάδελφε που ανήκεις σε ευπαθή ομάδα και αρνείται η εργοδοσία την άδεια ειδικού σκοπού
     Εσύ που αν και εργάζεσαι περισσότερο απ' αυτό που προβλέπει η σύμβασή σου, αρνείται σθεναρά ο εργοδότης σου να την μετατρέψει σε πλήρους απασχόλησης.
  Δε φτάνει να σου δίνουν έκτακτο μπόνους-δωροεπιταγή, το οποίο μάλιστα υπερπροβάλλουν με στόχο να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο. Ούτε οι τηλεφωνικές γραμμές και οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την πανδημία. Αυτό που επιβάλλεται είναι η άμεση και ολοκληρωμένη λήψη μέτρων, η ανανέωση της σύμβασής σου για να έχεις πλήρες ωράριο (8ωρο- 5νθήμερο), να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
   Σ' αυτές τις συνθήκες δεν είσαι μόνη-μόνος. Έχεις στήριγμα το σωματείο! Όλο αυτό το διάστημα έχει παρέμβει με μεγάλη προσοχή και ευθύνη για καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Σε καλούμε συναδέλφισσα, συνάδελφε στα super market να έρθεις σε επαφή με το σωματείο. Να γραφτείς τώρα. Το δυνάμωμα του σωματείου θα συμβάλλει στην αντίσταση και στη διεκδίκηση.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
* Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
* Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο.
* Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με 8ωρο και 5νθήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις
* Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Εξασφάλιση αναγκαίου χρόνου ξεκούρασης
* Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία
* Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ-μάρκετ. Να καθαρίζονται διαρκώς τα καταστήματα, οι αποθήκες
*Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
* ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ