17/4/20

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Δελτίο τύπου για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης


 Με ανακοινώσεις, πικέτες, αφισοκολλήσεις, συζητήσεις εξελίχθηκε η 15η Απριλίου, μέρα δράσης και διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας και υγείας για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.
          Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα συνδικαλιστές μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  άλλων σωματείων, του Εργατικού Κέντρου, των γυναικείων συλλόγων μελών της ΟΓΕ περιόδευσαν σε όλα τα σούπερ μάρκετ του νησιού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους.

Μοναδική παραφωνία ήταν η διεύθυνση του Lidl που με απαράδεκτο τρόπο δεν επέτρεψε την είσοδο και την επαφή του σωματείου με τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε και διευκρινίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. 

Στις άμεσες διεκδικήσεις του σωματείου είναι:
* Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα
* Η μετατροπή όλων των συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με κάλυψη όλων των κενών για κάθε πόστο με πλήρες ωράριο και αυστηρή τήρηση των ωραρίων εργασίας
* Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία, να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε ταμείο.


 Καλούμε τους συναδέλφους  να εγγραφούν μαζικά στο σωματείο, δίνοντας δύναμη στη δύναμή τους.
          Για οτιδήποτε θελήσουν το τηλέφωνο του Σωματείου είναι 22730-27561, ενώ στην ιστοσελίδα  του Εργατικού Κέντρου Σάμου www.eksamou.gr, μπορούν και ηλεκτρονικά να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους, καθώς και για τις δράσεις του σωματείου μας και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος στο νησί μας.
                                       
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!