1/5/20

Από τις εκδηλώσεις της 1ης Μάη στη Σάμο



Δύο απεργιακές εκδηλώσεις για την 1η Μάη διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ με τα σωματεία του νησιού στην Κεντρικές πλατείες Βαθέος και Καρλοβάσου.



Οι διαδηλωτές, τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας, έστειλαν ότι ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, δε θα πληρώσουμε ξανά – τα δικαιώματά μας δε μπαίνουν σε καραντίνα

Στην πλατεία Καρλοβάσου την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ενώ εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ χαιρέτισε ο Χρήστος Πανούσος.
Στο Βαθύ ομιλίες έκαναν ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και ο ο Μάριος Βαλωμένος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου και γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου.
Είχε προηγηθεί κατάθεση στεφανιών στην τιμητική πλάκα για τους εκτελεσμένους Σαμιώτες και Ικαριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη 1944, η οποία έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου. Την κατάθεση έκαναν οι Μιλτιάδης Βουδιώτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΤΑ και Σταμάτης Φιλιππης, πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου.
Και στις δύο εκδηλώσεις έγινε προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή για τους εκτελεσμένους Σαμιώτες και Ικαριώτες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και ολοκληρώθηκαν με τη «Διεθνή».
Στη συνέχεια αυτοκίνητο με μεγάφωνα μετέφερε το μήνυμα της Πρωτομαγιάς και εργατικά τραγούδια στις γειτονιές των δύο πόλεων.