22/5/20

Ψίχουλα και κοροϊδία για τους εργαζόμενους , «συν-εργασία» με δώρα για την μεγαλοεργοδοσία


Το «deal» που έκλεισε η κυβέρνηση με την μεγαλοεργοσία και ανακοινώθηκε χθες δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργών, είναι κομμένο και ραμμένο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αφού πρώτα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει σε αεροπλάνα και μεγάλα ξενοδοχεία, κουνώντας μας το δάχτυλο για την ατομική μας ευθύνη, ενώ δεν υλοποιούν τη λαϊκή απαίτηση για πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμο και επαρκή προσωπικό και μέσα, πουλάνε τελικά τους εργαζόμενους και κυρίως τους εποχικούς για ψίχουλα!


Η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μεγαλοεργοδότη να απασχολεί τους εργαζόμενους όσο, όποτε και όπως θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό.  Με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και από ένα μεγάλο τμήμα του μισθού, με το πρόγραμμα sure που πάλι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα αποπληρώσουμε, με καμιά υποχρέωση στην  επαναπρόσληψη των εποχικών και στην εφαρμογή των Κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, καταδικάζει στην πείνα των 400 € μια σειρά εργαζόμενους που περίμεναν το εισόδημα του καλοκαιριού για να ζήσουν όλο το χρόνο, χωρίς να τους διασφαλίζει επίδομα ανεργίας μετά το φθινόπωρο αφού βάζει πλαφόν τα 50 ένσημα.

Τα ψίχουλα δεν μπορούν να μας κλείσουν το στόμα! Το κάλεσμα του πρωθυπουργού να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τις νέες θυσίες για να ξεπεράσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο δεν πρέπει να βρει αποδέκτες. Οι εργαζόμενοι με τη δουλειά και τον κόπο τους έχτισαν τη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού που τόσο διαφημίζουν οι κυβερνήσεις: με μειώσεις μισθών, διάλυση των ΣΣΕ, εντατικοποίηση της δουλειάς, λιποθυμίες, υπερκόπωση και μυοσκελετικά, με απλήρωτες υπερωρίες και μαύρη εργασία, με χαράτσια και φόρους, με αγωνία αν θα μπουν ταμείο και αν θα βγει η χρονιά!  

Πληρώσαμε ήδη πολλά τα προηγούμενα χρόνια,
δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ξανά!

Το Εργατικό κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων και ανέργων, ιδιαίτερα αυτών σε ξενοδοχεία, τουρισμό, επισιτισμό, πολιτισμό και στα σωματεία τους στο νομό μας και σε όλη τη χώρα. Κάνουμε κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για να μην μείνει κανείς χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθούν οι ΠΝΠ, να γίνει επαναπρόσληψη όλων των εποχικών με βάση την Κλαδική ΣΣΕ έως τις 10/6, να δοθεί επίδομα ανεργίας 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους όσοι μείνουν χωρίς δουλειά, να μην κοπεί ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και να μην υπάρξει κατάσχεση σε κανένα λαϊκό σπίτι, για προστασία της υγείας όσων δουλέψουν και στελέχωση όλων των μονάδων υγεία των νησιών μας.

Κανείς να μην αποδεχτεί το σφαγιασμό του για τα κέρδη των μονοπωλίων!
Όλοι στα Σωματεία τους! Κανένας μόνος του!